Ουκρανία: Βυθίστηκε το πλοίο της Ρωσίας που χτυπήσαμε στην Κριμαία – Βίντεο ντοκουμέντο

Ουκρανία: Βυθίστηκε το πλοίο της Ρωσίας που χτυπήσαμε στην Κριμαία – Βίντεο ντοκουμέντο

Δείτε τη στιγμή που ουκρανικά drones πλήττουν το πλοίο περιπολίας «Σεργκέι Κοτόφ» του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στα ανοιχτά της χερσονήσου

Θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας έπληξαν και βύθισαν πλοίο περιπολίας του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, στα ανοιχτά της Κριμαίας, σε επίθεση που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσαν την Τρίτη (5/3) οι Ένοπλες Δυνάμεις του Κιέβου.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι μια ειδική μονάδα που ονομάζεται Group 13 εξαπέλυσε θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη Magura V5 κατά του Σεργκέι Κοτόφ κοντά στο Στενό του Κερτς, που συνδέει την Αζοφική Θάλασσα με τη Μαύρη Θάλασσα.

Ανέφερε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι το σκάφος υπέστη ζημιά στην πρύμνη, στη δεξιά πλευρά και στην αριστερή πλευρά. Το πλοίο κοστολογείτο, κατά εκτιμήσεις, στα 65 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή τη στιγμή, το εν λόγω πλοίο βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας ως αποτέλεσμα ζημιών που υπέστη από πυρκαγιά που του προκάλεσαν μη επανδρωμένα σκάφη», δήλωσε στην τηλεόραση ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, Ντμίτρο Πλετεντσούκ, ο οποίος προσέθεσε ότι πάνω στο πλοίο πιθανολογείται ότι βρισκόταν και ελικόπτερο.

Ορισμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ επιβεβαίωσαν το γεγονός. Το κανάλι VChK-OGPU στο Telegram ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες ρυμούλκησης του πλοίου στο λιμάνι, αλλά τελικά βυθίστηκε.

Ουκρανία: Το βίντεο-ντοκουμέντο από τα πλήγματα στο πλοίο της Ρωσίας:

Η Ουκρανία έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε το 2014. Το Κίεβο ανέφερε μια σειρά επιδρομών, συμπεριλαμβανομένης της βύθισης ενός μεγάλου πλοίου αποβίβασης από drones του Πολεμικού Ναυτικού του στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Πλετεντσούκ είπε ότι το Σεργκέι Κοτόφ είχε επίσης χτυπηθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 και ότι ένα παρόμοιο πλοίο περιπολίας είχε επίσης καταστραφεί από επιθέσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

Μία από τις εκρήξεις στο πλοίο περιπολίας «Σεργκέι Κοτόφ» του ρωσικού στόλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ