Γαϊτανάκι ευθυνών σε μεσαία στελέχη με την Κεραμέως να… πετάει χαρταετό

Γαϊτανάκι ευθυνών σε μεσαία στελέχη με την Κεραμέως να… πετάει χαρταετό

Η οσμή σκανδάλου που αποπνέει η «υπόθεση Ασημακοπούλου» οδήγησε στην «καρατόμηση» δύο «γαλάζιων» στελεχών όμως η επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών παραμένει στο απυρόβλητο

Στριμωγμένη στη γωνία βρίσκεται η κυβέρνηση που επιχείρησε να κάνει ηρωική έξοδο από την οσμή σκανδάλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων που κατέληξαν στο γραφείο της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου εξωθώντας σε παραίτηση τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και μεταθέτοντας την πολιτική ευθύνη σε μεσαία στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, στο κυβερνών κόμμα αποφάσισαν την «καρατόμηση» του γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς Νίκου Θεοδωρόπουλου που πληρώνει το μάρμαρο την ώρα που ανοίγει ο δρόμος για κλήση προσώπων στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικός Κίναν Έβανς για το μέλλον του: «Αυτή τη φανέλα θέλω να φορέσω…»

Ασημακοπούλου… «το πρώτο αίμα»

Το χορό των εξελίξεων άνοιξε πρώτη η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που ανακοίνωσε ότι, παραμένοντας «στρατιώτης της παράταξης», ενημέρωσε τον Μητσοτάκη ότι αποσύρεται από τον αγώνα για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου «εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως».

Πυρ ομαδόν απ’ την αντιπολίτευση

Προσώρας οι αλυσιδωτές εξελίξεις που έχει πυροδοτήσει η υπόθεση αφήνουν στο απυρόβλητο την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, την υπουργό Νίκη Κεραμέως που επιλέγει τη σιωπή.

Με βαριές σκιές «για μετατροπή του ΥΠΕΣ, με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου, σε εκλογικό της κέντρο», όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, να μένουν στον «αέρα» η Χαριλάου Τρικούπη στρέφει τα πυρά της στην κ. Κεραμέως και το υπουργείο Εσωτερικών. «Η υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη. Ευθύνη που την βαραίνει προσωπικά ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μεταβιβάζεται σε γενικούς γραμματείς και λοιπά στελέχη», αναφέρει βάζοντας στο κάδρο την ίδια την υπουργό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Νέα Αριστερά που σχολιάζει με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές: «Αν ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι “καίγοντας” δυο μεσαία κομματικά στελέχη κλείνει την υπόθεση, γελιέται».

Ο εκπρόσωπος τύπου του πολιτικού φορέα, Κωστής Καρπόζηλος, συμπληρώνει πως «η Νέα Αριστερά ανέδειξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοφανή αυτή υπόθεση» και μιλά για «πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν Βορίδη, Κεραμέως και Μέγαρο Μαξίμου».

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως «η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού ‘’παραμάγαζου’’ της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε και γλαφυρά περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος». Μόνο και μόνο γι’ αυτό, λένε στην Κουμουνδούρου «η κ. Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση».

Στο στόχαστρο και του ΚΚΕ βρέθηκε η ηγεσία του ΥΠΕΣ. «Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ’ την κυρία Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε «φέιγ-βολάν», φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου» αναφέρει το κόμμα του Περισσού.

Εγείρονται νομικές ευθύνες

Στην κυβέρνηση, όπως και με την εξεταστική των Τεμπών, επιχειρούν να κλείσουν άρον-άρον το θέμα έχοντας μάλλον καταλήξει στους αποκλειστικά υπεύθυνους και θέλοντας να ξορκίσουν τη σύνδεση της υπόθεση με την επιστολική ψήφο και τις ευρωκάλπες που έρχονται τον Ιούνιο.

Όμως πλέον εγείρονται νομικές ευθύνες για τη διαρροή με τον δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για τους εμπλεκόμενους να είναι ορθάνοιχτος όποτε και αν κριθεί ενω η προκαταρκτική εξέταση έχει ξεκινήσει μετά τις καταγγελίες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ