Νετανιάχου: Θα εισβάλουμε στη Ράφα με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ

Νετανιάχου: Θα εισβάλουμε στη Ράφα με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ

Καμία υποχώρηση δεν δείχνει ο Νετανιάχου, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, να προχωρήσει στα σχέδιά του στη Ράφα και το ξεκαθάρισε στη συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία έφοδο στη Ράφα, την πόλη στην νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, και ότι το Ισραήλ θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Νετανιάχου τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί η Χαμάς χωρίς να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στη Ράφα.

«Και του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί – θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε.

Δείτε τη βιντεοσκοπημένη δήλωση:

Μηνύματα Νετανιάχου κατά την περιοδεία Μπλίνκεν

Οι δηλώσεις Νετανιάχου έρχονται εν μέσω της έκτης περιοδείας του Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή και στην προσπάθεια των ΗΠΑ να πιέσουν τόσο τη Χαμάς όσο και το Ισραήλ για κατάπαυση πυρός στις διαπραγματεύσεις στο Κατάρ αλλά και στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Η δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για τη στρατηγική Νετανιάχου έχει γίνει φανερή χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η διοίκηση Μπάιντεν έχει αποφασίσει να έρθει σε ρήξη με την ισραηλινή κυβέρνηση, ή να σταματήσει να εξοπλίζει το Τελ Αβίβ.

Κατάληψη νέων παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη

Ο Νετανιάχου από τη μεριά του φαίνεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει την περιοδεία Μπλίνκεν για να το κάνει σαφές. Εκτός από τα σχέδιά του για τη Ράφα, σήμερα το Ισραήλ οικειοποιήθηκε σχεδόν 2.000 στρέμματα γης στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ανακηρύσσοντάς την κρατική γη, που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για αναπτυξιακά έργα.

Η κατοχή περισσότερης παλαιστινιακής γης στη Δυτική Όχθη στέλνει σαφές μήνυμα ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιτίθεται στους Παλαιστίνιους σε όλα τα εδάφη.

Η ανακήρυξη της γης ως ισραηλινής ιδιοκτησίας θα επιτρέψει την κατασκευή εκατοντάδων οικιστικών μονάδων, καθώς και μιας περιοχής που προορίζεται για τη βιομηχανία και το εμπόριο, αναφέρει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan.

Την κίνηση επέβλεψε ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός εντός του υπουργείου Άμυνας.

Η ανακήρυξη της έκτασης ως κρατικής ιδιοκτησίας είναι «ένα σημαντικό και στρατηγικό ζήτημα», δήλωσε ο Σμότριχ.

«Ενώ υπάρχουν εκείνοι στο Ισραήλ και στον κόσμο που προσπαθούν να υπονομεύσουν το δικαίωμά μας στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια (σ.σ. στη Δυτική Όχθη) και τη χώρα γενικότερα, εμείς προωθούμε το κίνημα των οικισμών με σκληρή δουλειά και με στρατηγικό τρόπο σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ