Ο Νετανιάχου στέλνει στις ΗΠΑ δύο κορυφαίους διπλωμάτες για τις συζητήσεις για τη Ράφα

Ο Νετανιάχου στέλνει στις ΗΠΑ δύο κορυφαίους διπλωμάτες για τις συζητήσεις για τη Ράφα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα στείλει στις ΗΠΑ δύο από τους πιο έμπιστους και στενούς συνεργάτες του και ταυτόχρονα κορυφαίους διπλωμάτες για να συζητήσουν για τη Ράφα.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε αντιρρήσεις για μία ευρείας κλίμακας ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Ράφα κάνοντας λόγο για «λάθος» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μιλώντας την Τρίτη σε βουλευτές στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Νετανιάχου δήλωσε πως «έχουμε διαφωνία με τους Αμερικανούς σχετικά με την ανάγκη εισόδου στη Ράφα».

Ακόμα ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε έναν μηχανισμό για να μοιραστούν οι Αμερικανοί τις ιδέες τους σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση των αμάχων, μια ανησυχία που μοιράζεται το Ισραήλ.

«Από σεβασμό προς τον πρόεδρο συμφωνήσαμε σε έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, ειδικά όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια… και την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά.

Ποιοι διπλωμάτες θα μεταβούν στην Ουάσιγκτον

Πάντως, γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα στείλει στις ΗΠΑ δύο από τους πιο έμπιστους και στενούς συνεργάτες του και ταυτόχρονα κορυφαίους διπλωμάτες.

Συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον θα μεταβούν, ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντέρμερ και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζατσί Χανέγκμπι για να συζητήσουν με την κυβέρνηση Μπάιντεν τη συνέχιση του πολέμου κατά της Χαμάς.

Στο ταξίδι θα είναι παρών επίσης ένας εκπρόσωπος της COGAT, της μονάδας των IDF που είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό της βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να επιχειρήσει στη Ράφα, προκειμένου να εξαλείψει οριστικά τα εναπομείναντα τάγματα της Χαμάς, προσφέροντας παράλληλα ανθρωπιστικές λύσεις στον άμαχο πληθυσμό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέσω αυξανόμενης αντίθεσης των ΗΠΑ σε μια ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, και αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τον Νετανιάχου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες να στείλει μια ομάδα στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις σε μια πλήρους κλίμακας επίθεση.

Δεν είναι σαφές αν ο Ντρέμερ, ο Χανέγκμπι και ο εκπρόσωπος της COGAT είναι αυτοί που είχε κατά νου ο Μπάιντεν για να στείλει το Ισραήλ. Ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Νετανιάχου να στείλει μια «ανώτερη διυπηρεσιακή ομάδα αποτελούμενη από αξιωματούχους του στρατού, των μυστικών υπηρεσιών και της ανθρωπιστικής βοήθειας», δήλωσε τη Δευτέρα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Μια συνάντηση στην Ουάσιγκτον μεταξύ Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων για να συζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για μια χερσαία εισβολή στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, λέει ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρέν Ζαν-Πιερ είπε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά θα μπορούσε να γίνει και στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ