Μόσχα: Συνελήφθησαν δύο άτομα και ο πατέρας τους για την τρομοκρατική επίθεση

Μόσχα: Συνελήφθησαν δύο άτομα και ο πατέρας τους για την τρομοκρατική επίθεση

Δύο άντρες και ο πατέρας τους βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, ανάγοντάς την σε «οικογενειακή υπόθεση».

Ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα έχει ρωσική υπηκοότητα σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, που επικαλείται το δικαστικό υλικό. Το TASS στον αντίποδα, αναφέρει και τα δύο αδέρφια ως ρώσους πολίτες.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέφρασε ο κατηγορούμενος Ντιλοβάρ Ισλόμωφ κατά την εξέταση του θέματος της επιλογής προληπτικού μέτρου για αυτόν, είναι μεν υπήκοος Τατζικιστάν, αλλά έχει ρωσική υπηκοότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι παντρεμένος, έχει ένα παιδί τριών μηνών και εργάζεται ως οδηγός ταξί.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για Ζέλσον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από το δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι είναι συγγενείς μεταξύ τους, συγκεκριμένα, οι Αμιντσόν και Ντιλοβάρ Ισλόμωφ είναι αδέρφια, έχουν το ίδιο μεσαίο όνομα – Ισροΐλοβιτς, αντίστοιχα, ο Ισροΐλ Ισλόμωφ είναι ο πατέρας τους. Ο οποίος συνελήφθη με τη σειρά του.

Αντιμετωπίζουν όλοι τις ίδιες κατηγορίες ως ενεργοί δράστες της επίθεσης – Τον έναν αδερφό τον «έδωσε» συλληφθέντας

Και οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τον φάκελο του δικαστηρίου, κατηγορούνται για τη διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ατόμου ως μέλος οργανωμένης ομάδας.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, σύμφωνα με την έρευνα, ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Σαμσιντίν Φαριντούνι, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη ημέρα, ενέπλεξε τον Αμιντσόν Ισλόμοφ στην οργανωμένη ομάδα που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024 και τον Ντίλοβαρ Ισλόμοφ το αργότερο στις 11 Μαρτίου 2024.

Το βράδυ της Δευτέρας, το δικαστήριο συνέλαβε μέχρι τις 22 Μαΐου τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση, τους οποίους η έρευνα θεωρεί ότι συμμετείχαν άμεσα στην επίθεση στον συναυλιακό χώρο: Σαμσιντίν Φαριντούνι, καθώς και οι Νταλερτζόν Μιρζόεφ, Μουρονταλί Ρατσαμπαλισόντα και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζώφ. Οι τρεις συλληφθέντες της οικογένειας Ισλόμωφ είναι ο πέμπτος, ο έκτος και ο έβδομος που συλλαμβάνονται.

Πηγές: Πρακτορεία TASS και Interfax

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ