Μόσχα: Οι δράστες των επιθέσεων εισήλθαν στην Τουρκία για να ανανεώσουν τις ρωσικές άδειες παραμονής

Μόσχα: Οι δράστες των επιθέσεων εισήλθαν στην Τουρκία για να ανανεώσουν τις ρωσικές άδειες παραμονής

Το παρασκήνιο πίσω από το μακελειό στη Μόσχα.

Οι ένοπλοι από το Τατζικιστάν που πραγματοποίησαν τη φονική επίθεση στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα εισήλθαν για λίγο στην Τουρκία για να ανανεώσουν τις ρωσικές άδειες παραμονής τους, αλλά η ριζοσπαστικοποίησή τους δεν έγινε εκεί, δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας.

Δεν υπήρχε υφιστάμενο ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δραστών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσαν να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι οι δράστες ζούσαν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Πανέτοιμη για την πρόκριση η Εθνική (pics & vids)

Δύο από τους επιτιθέμενους έφυγαν από την Τουρκία για να ταξιδέψουν στη Μόσχα με την ίδια πτήση στις 2 Μαρτίου 2024, είπε το άτομο. Περισσότεροι από 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αργότερα το Ισλαμικό Κράτος.

Υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί σταθμοί αιμοδοσίας και σε ορισμένες περιπτώσεις η αναμονή ξεπερνούσε τις 3 ώρες.

Περισσότεροι από 2 τόνοι αίματος δόθηκαν στη Μόσχα το Σαββατοκύριακο για τα θύματα του Crocus City Hall λέει η αντιδήμαρχος

Αναφέρεται ότι οι εθελοντές μοίρασαν ζεστό τσάι, νερό και τρόφιμα, ενημέρωσαν εκ των προτέρων όσους περίμεναν στην ουρά για τις αντενδείξεις της αιμοδοσίας και προσέφεραν γλυκά και τσάι σε όσους έδωσαν αίμα. Οι πολίτες της Μόσχας έδωσαν περισσότερους από 2 τόνους αίματος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall, δήλωσε η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα αίματος στην πρωτεύουσα για να βοηθηθούν τα θύματα, όλα τα σημεία αιμοδοσίας του Σαββατοκύριακου εργάστηκαν μέχρι αργά το βράδυ, μέχρι να ολοκληρώσουμε την υποδοχή όλων των πολιτών. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, πάνω από 7.000 άνθρωποι που επιθυμούσαν να γίνουν αιμοδότες μας πλησίασαν. Οι κάτοικοι της Μόσχας βοήθησαν στη συλλογή περισσότερων από 2 τόνων αίματος. Είμαστε πολύ ευγνώμονες σε όλους τους στοργικούς πολίτες που βοήθησαν και έγιναν δότες», δήλωσε η Ράκοβα.

Σύμφωνα με το κανάλι Telegram του Τμήματος Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας της πρωτεύουσας, οι εθελοντές υποστήριξαν όλους όσοι προσήλθαν για να δώσουν αίμα στους χώρους του Κέντρου Αίματος, σε εννέα τμήματα μετάγγισης αίματος των νοσοκομείων της πόλης. Μοίρασαν ζεστό τσάι, νερό και τρόφιμα, ενημέρωσαν εκ των προτέρων όσους περίμεναν στην ουρά για τις αντενδείξεις της αιμοδοσίας και προσέφεραν γλυκά και τσάι σε όσους έδωσαν αίμα. Όλοι όσοι περίμεναν στην ουρά κλήθηκαν να ζεσταθούν στα λεωφορεία.

Υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί σταθμοί αιμοδοσίας και σε ορισμένες περιπτώσεις η αναμονή ξεπερνούσε τις 3 ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ