Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές – Θα βρούμε και αυτούς που τους έβαλαν

Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές – Θα βρούμε και αυτούς που τους έβαλαν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές. ωστόσο η επίθεση εντάσσεται στις δράσεις της Ουκρανίας «σε μια εκστρατεία εκφοβισμού».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι «οι δράστες της επίθεσης σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές». Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η σφαγή «εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία εκφοβισμού από την Ουκρανία».

«Αυτή η φρικαλεότητα μπορεί να είναι απλώς ένας κρίκος σε μια ολόκληρη σειρά προσπαθειών εκείνων που βρίσκονται σε πόλεμο με τη χώρα μας από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου», προσθέτει. Αναφέροντας πως θα βρουν και αυτούς που έβαλαν τους δράστες να επιτεθούν στη Μόσχα.

Οι ισχυρισμοί ότι η Ουκρανία εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στην επίθεση της Μόσχας έχουν απορριφθεί ευρέως από τους αναλυτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση ήλπιζαν να σπείρουν τον πανικό και τη διχόνοια στην κοινωνία».

Νεκροί, τραυματίες και συλληφθέντες έως τώρα

Σύμφωνα με τους επίσημους καταλόγους, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης είναι 182 άτομα. Από αυτά, τα 101 άτομα νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία, 61 βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε εξωτερικά ιατρεία, ενώ 20 άτομα βρίσκονταν στη στήλη «εξιτήριο».

Νωρίτερα την Κυριακή, η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι 137 άτομα έπεσαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall. Σύμφωνα με την υπηρεσία, 62 σοροί δολοφονημένων πολιτών έχουν πλέον ταυτοποιηθεί. Τρία εκ των θυμάτων είναι παιδιά. Ανεπίσημα το RT και έτερο κανάλι της Ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, αναφέρει πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 143.

Επτά άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για τη διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης, εμφανίστηκαν χθες το βράδυ στο δικαστήριο με τους τέσσερις να φέρουν σημάδια σοβαρού ξυλοδαρμού και τον έναν να έχει κομμένο το δεξί λοβό του αυτιού που του τον έδωσαν να τον φάει.

Ο Πούτιν λαμβάνει αναφορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «η ουκρανική πλευρά είχε προετοιμάσει ένα παράθυρο στα σύνορα ειδικά για να διαφύγουν απαρατήρητοι οι τρομοκράτες».

Στις 23 Μαρτίου, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Αλεξάντερ Μπαστρίκιν και ο διευθυντής της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζολότοφ ενημέρωσαν τον πρόεδρο για την έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση.

«Ο πρόεδρος λαμβάνει εκθέσεις από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ