Εκρηκτικό τριήμερο στη Βουλή – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Εκρηκτικό τριήμερο στη Βουλή – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής.

Νίκη στα σημεία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που «πέρασε τον κάβο» στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Οι 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (+ ένας βουλευτής) έδωσαν άφεση… αμαρτιών καλύπτοντας τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου την ίδια ώρα που η κοινωνία βράζει και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών ζητούν Δικαιοσύνη. 141 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας.

Διαβάστε επίσης: «Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Αλί Άβιλα» (vids)

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε τα περί «ανθρώπινου λάθους» που συναντήθηκε με τα «διαχρονικά κενά του κράτους» και ανέλαβε την ευθύνη στη μνήμη όσων χάθηκαν να πει την «αλήθεια», όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται. «Δεν δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη» ισχυρίστηκε κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «εργαλειοποίηση».

Χειροκροτήματα από τα «γαλάζια» έδρανα στον πρωθυπουργό.

Ντρίπλα στην πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής

Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Κ.Ο. ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου για προκαταρκτική με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε μια ντρίπλα απαντώντας πως «αν κρίνετε ότι βαρύνεται με ανθρωποκτονία από δόλο να το τεκμηριώσετε και να πάμε».

Είπε πως «για ποινικές ευθύνες το Σύνταγμα απαιτεί κατηγορητήριο και προανακριτική. Ο κ. Φάμελλος είπε να κάνουμε έτσι προκαταρκτική χωρίς κατηγορητήριο, έτσι γενικά».

Στήριξη σε Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναμενόταν, αρνήθηκε τα περί «μπαζώματος» στον τόπο του δυστυχήματος και απέρριψε τις ενδείξεις περί «μονταζιέρας» στα ηχητικά ντοκουμέντα προκειμένου να κατασκευαστεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθος.

Υπερασπίστηκε την κυβέρνησή του και τον πρώην υπουργό του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή και μάλιστα επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπερασπιστής του κράτους δικαίου.

Ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα ομαδικά «πυρά» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημείωσε πως δεν δέχεται ότι υπάρχουν Έλληνες που πενθούν περισσότερο από τους άλλους, ενώ επανέλαβε πως «διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος» το βράδυ της τραγωδίας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις τραγωδίες στο Μάτι και την Μάνδρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ