Νέα Ιωνία: 120.000€ πρόστιμο σε 69χρονη που πέταξε τέσσερα κουταβάκια στα σκουπίδια

Νέα Ιωνία: 120.000€ πρόστιμο σε 69χρονη που πέταξε τέσσερα κουταβάκια στα σκουπίδια

Το βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τη στιγμή που μία γυναίκα πετάει σε κάδο σκουπιδιών τέσσερα νεογέννητα κουταβάκια.

Βράδυ Τρίτης 2 Απριλίου. Η κάμερα σε δρόμο της Νέας Ιωνίας έχει πιάσει μία γυναίκα να κατευθύνεται προς τον κάδο. Τον ανοίγει. Πετάει μία σακούλα και φεύγει.

Τα ξημερώματα περνάει από το σημείο ένας νεαρός. Τα κλάματα από τα κουτάβια τον κάνουν να σταματήσει. Προσπαθεί να καταλάβει από πού προέρχονται. Πλησιάζει αυτόν τον κάδο, τον ανοίγει και βρίσκει τα τέσσερα νεογέννητα κουτάβια που προσπαθούσαν να επιζήσουν.

Διαβάστε επίσης: Ιωαννίδης για τα σενάρια σχετικά με το ντόπινγκ: «Λυπάμαι πολύ, αλλά θα πρέπει να στραφώ στη δικαιοσύνη» (Pic)

Ήταν 5:30 το ξημέρωμα όταν στον κάδο η 69χρονη ήρθε και άφησε τα τέσσερα κουτάβια. Ευτυχώς ο γιος της κυρίας που μιλάει στο Live News βρήκε και τα 3 από αυτά.

«Με πήρε ο γιος μου τηλέφωνο, μου είπε ότι άκουσα κλάμα στον κάδο, μου είπε να φέρω γάντια και πετσέτες να μαζέψουμε τα σκυλάκια, με το που ήρθα τα είχε βγάλει ήδη».

Το νεαρό παιδί τους έσωσε τη ζωή για λίγα μόνο λεπτά. Από τη στιγμή που τα βρήκε και προσπάθησε να τα βγάλει από τον κάδο, λίγο αργότερα σταμάτησε στο σημείο το σκουπιδιάρικο.

«Μετά από 2-3 λεπτά μου είπε ο γιος μου πέρασε το σκουπιδιάρικο του δήμου και τον κοιτάγανε, δεν είχαν καταλάβει τι γινόταν».

Από τότε άρχισε και η αναζήτηση του ανθρώπου που φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο. Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο σπίτι της οικογένειας που τα βρήκε για τις πρώτες βοήθειες το ένα όμως δεν τα κατάφερε.

«Τα πήραμε στο σπίτι, δυστυχώς το ένα πέθανε μετά από 2-3 μέρες, κάναμε καταγγελία κανονικά στην αστυνομία».

Πώς έφτασαν στην 69χρονη

Οι αστυνομικοί έκαναν τη γειτονιά φύλλο και φτερό προκειμένου να βρουν τον δράστη.

Βλέποντας έναν συγκεκριμένο σκύλο σε μπαλκόνι, βρήκαν την 69χρονη η οποία παραδέχθηκε πως είναι αυτή που φαίνεται στο βίντεο να πετάει τα κουτάβια στον κάδο.

Η Μάρθα Πουλτίδου, εκπρόσωπος πανελλήνιας ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων δήλωσε:

«Η δικαιολογία είναι ότι τα πέταξε γιατί δεν μπορούσε να τα συντηρήσει. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να αφήνεις ένα ζώο αστείρωτο, να γεννάει και κατόπιν εορτής να ανακαλύπτεις ότι δεν μπορείς να το συντηρήσεις. Δεν τα πετάμε στον κάδο, είναι έγκλημα».

Οι γείτονες περιγράφουν μία γυναίκα χωρίς κοινωνικές συναναστροφές. Έχει στο μπαλκόνι της έναν σκύλο και σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη της έχει έναν δεύτερο που ενδέχεται με αυτό να ζευγάρωσε.

«Δεν είναι στα καλά της. Δεν μιλάει πολύ. Δεν είναι εύκολη. Εντωμεταξύ της είχαν κόψει και το νερό και κάνανε κακά εδώ τα ζώα και μύριζε όλη η πολυκατοικία», ανέφερε γείτονας της 69χρονης.

Η 69χρονη καλείται να πληρώσει πρόστιμο 120.000€ και έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος της, με το βίντεο ντοκουμέντο να προκαλεί οργή και τα κουτάβια που σώθηκαν να βρίσκονται πια σε οικογένειες που τους παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα και αγάπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ