Ρωσία: Κάταγγέλει την Ουκρανία για ενεργή στρατολόγηση μέσω των πρεσβειών της

Ρωσία: Κάταγγέλει την Ουκρανία για ενεργή στρατολόγηση μέσω των πρεσβειών της

Η Μαρία Ζαχάροβα καταγγέλει το Κίεβο πως «παραβιάζει τη σύμβαση διπλωματικών σχέσεων στρατολογώντας μισθοφόρους στο εξωτερικό».

Η Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι ουκρανικές πρεσβείες σε μια σειρά από χώρες κάνουν ανοιχτή εκστρατεία σε ντόπιους πολίτες για να ενταχθούν στη λεγόμενη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανικής Εδαφικής Άμυνας.

Οι ουκρανικές πρεσβείες παραβιάζουν τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, ζητώντας από ξένους πολίτες να ενταχθούν στη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανικής Εδαφικής Άμυνας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Η ίδια επεσήμανε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι ουκρανικές πρεσβείες σε διάφορες χώρες κάνουν ανοιχτή εκστρατεία σε ντόπιους πολίτες για να ενταχθούν στη λεγόμενη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανικής Εδαφικής Άμυνας. Σύμφωνα με τη διπλωμάτη, οι αρχές των χωρών υποδοχής κάνουν τα στραβά μάτια σε τέτοιες πρακτικές ή ακόμη και τις ενθαρρύνουν.

Η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε τόσο τις ουκρανικές πρεσβείες, όσο και δυτικά κράτη που επιτρέπουν την αναζήτηση μισθοφόρων για την Διεθνή Λεγεώνα.

«Πρόκειται για παράνομες πράξεις εκ μέρους των ουκρανικών πρεσβειών αλλά και των δυτικών χωρών»

«Όσον αφορά τις ενέργειες της ίδιας της Ουκρανίας, είναι προφανές ότι η στρατολόγηση μισθοφόρων υπερβαίνει την κανονική λειτουργία των διπλωματικών αποστολών. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις, η προστασία των συμφερόντων της χώρας στο κράτος υποδοχής πρέπει να πραγματοποιείται εντός των ορίων που επιτρέπει το διεθνές δίκαιο», είπε.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση, οι υπάλληλοι των διπλωματικών αποστολών υποχρεούνται να σέβονται τους νόμους του κράτους υποδοχής, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων του ποινικού δικαίου για την απαγόρευση του μισθοφορισμού.

«Τέτοιοι κανόνες, εξ όσων γνωρίζουμε, έχουν υιοθετηθεί στις περισσότερες δυτικές χώρες. Ωστόσο, κυριολεκτικά τους αγνοούν», επισήμανε η εκπρόσωπος. Σύμφωνα με την ίδια, οι χώρες αυτές αγνοούν επίσης τη δική τους νομοθεσία και ενθαρρύνουν τις ουκρανικές πρεσβείες να διεξάγουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφός τους.

Στην κεντρική μας φωτογραφία είναι εμφανείς οι αγγελίες για μισθοφόρους που καλούνται να επανδρώσουν τη Διεθνή Λεγεώνα και παρουσίασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ