Χαμάς προς Ισραήλ: Οι συνομιλίες στο Κάιρο είναι η τελευταία ευκαιρία να απελευθερωθούν οι όμηροι

Χαμάς προς Ισραήλ: Οι συνομιλίες στο Κάιρο είναι η τελευταία ευκαιρία να απελευθερωθούν οι όμηροι

Η ισλαμιστική οργάνωση χαρακτηρίζει την έφοδο στο πέρασμα της Ράφα «επικίνδυνη κλιμάκωση» που απειλεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων

Στο Κάιρο της Αιγύπτου συνεχίζονται σήμερα (7/5) οι διαπραγματεύσεις επί μίας πρότασης για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει γίνει δεκτή μόνο από τη Χαμάς.

Το Ισραήλ την απέρριψε, τονίζοντας ότι είναι μακριά από την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων του. Ωστόσο, στέλνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα αντιπροσωπεία προκειμένου να εξασφαλίσει μία αποδεκτή συμφωνία. Παράλληλα, προετοιμάζεται για τη χερσαία επέμβαση πλήρης κλίμακας στη Ράφα.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε επίσης ότι αντιπροσωπεία της πρόκειται να αναχωρήσει για Κάιρο προκειμένου να συμμετάσχει στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα, προειδοποιώντας ότι θα είναι η «τελευταία ευκαιρία» του Ισραήλ να απελευθερώσει τους ομήρους του.

Σύμφωνα με το Times of Israel, αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία για να συζητήσει τις διαπραγματεύσεις, προειδοποιεί ότι «αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Νετανιάχου και τις οικογένειες των σιωνιστών αιχμαλώτων να επιστρέψουν τα παιδιά τους».

«Οι Παλαιστίνιοι υποβάλλονται σε έναν πόλεμο εξόντωσης»

Νωρίτερα, η ισλαμιστική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει την έφοδο του Ισραήλ στο πέρασμα της Ράφα «επικίνδυνη κλιμάκωση» που απειλεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων.

Η Χαμάς προειδοποίησε ακόμη ότι η επίθεση θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και θα εμποδίσει τη ροή της βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα «υφίστανται έναν πόλεμο εξόντωσης και συστηματικής πείνας» από το Ισραήλ, δήλωσε η Χαμάς.

«Αυτό το έγκλημα, το οποίο έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Χαμάς για αποδοχή της πρότασης των διαμεσολαβητών, επιβεβαιώνει την πρόθεση του Ισραήλ να διαταράξει τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των κρατουμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση, καλώντας τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να ασκήσουν πίεση στο Τελ Αβίβ για να σταματήσει η κλιμάκωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ