Το Μαρόκο στέλνει ιατρική ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Το Μαρόκο στέλνει ιατρική ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Νέα επιχείρηση ιατρικής ανθρωπιστικής βοήθειας, κατ’ εντολή του βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ', για τους Παλαιστίνιους που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του μαροκινού υπουργείου Εξωτερικών του Μαρόκου, ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ', ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής για την Ιερουσαλήμ (Al Quds), έδωσε εντολή να αποσταλούν 40 τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού στους Παλαιστίνιους της Γάζας, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η βοήθεια, μεγάλο μέρος της οποίας είναι δωρεά της βασιλικής οικογένειας από ίδια κεφάλαια, αποτελείται από φάρμακα για τη θεραπεία εγκαυμάτων και καταγμάτων, καθώς και από χειρουργικό εξοπλισμό, ενώ προορίζεται για παιδιά και ενήλικες.

Διαβάστε επίσης: Τα πέταξε η Σολωμού: «Δεν φορούσα εσώρουχο, οι πρώτοι καναπέδες ελπίζω όλα καλά» (vid)

Επισημαίνεται ότι η μαροκινή βοήθεια θα μεταφερθεί μέσω του χερσαίου διαδρόμου που χρησιμοποιήθηκε και κατά την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας, επίσης από το Μαρόκο, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, τον Μάρτιο.

Αυτές οι μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, προς όφελος του παλαιστινιακού πληθυσμού, επιβεβαιώνουν την ουσιαστική και σταθερή δέσμευση του μαροκινού ηγεμόνα υπέρ του παλαιστινιακού αγώνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ