Νέοι τριγμοί στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τον Κλεισθένη

Νέοι τριγμοί στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τον Κλεισθένη

Εκτός κυβερνητικής γραμμής ο Πάνος Καμμένος που ζήτησε να ισχύσει το 3%.

Νέα εμπόδια στον ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, και με γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει ότι συμφωνεί με την πρόταση Πατούλη για ελάχιστο όριο 3% στην εκλογή των δημοτικών παρατάξεων στις εκλογές με απλή αναλογική.

Όπως αναφέρει στην γραπτή δήλωση του «διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι – όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου κ. Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% – αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό».

Οι νέες αυτές δηλώσεις φέρνουν πονοκέφαλο στις ήδη ταραγμένες σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων που έχουν αρχίσει να απομακρύνονται με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Πάνος Καμμένος κατέστησε σαφές πως όταν και αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση, προκαλώντας ένα πρώτο κυβερνητικό «σοκ».

Δεύτερο πλήγμα αποτελούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, με τις οποίες διαπιστώνεται και η απόσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Πάντως, κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε επι της αρχής το νομοσχέδιο. Υπερ του νομοσχεδίου τάχθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κατά τάχθηκαν η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ. Επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Ο «Κλεισθένης» ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή, 13/7 .

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες ακόμα ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, ο Κώστας Κατσίκης, δήλωσε στη Βουλή πως είναι αντίθετος τόσο στην απλή αναλογική που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ