Η Μόσχα απελαύνει δύο έλληνες διπλωμάτες

Η Μόσχα απελαύνει δύο έλληνες διπλωμάτες

Τα αντίποινα στην απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών από την Αθήνα ανακοίνωσε η Μόσχα. Σε αυτά περιλαμβάνονται απελάσεις δύο ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία, καθώς και απαγόρευση εισόδου στη χώρα στενού συνεργάτη του Νίκου Κοτζιά.

Τα αντίποινα στην απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών από την Αθήνα ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση στον έλληνα πρέσβη στη Ρωσία.

Στα ρωσικά αντίποινα περιλαμβάνονται απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα διπλωματικών στελεχών, κατ΄αναλογία των μέτρων που είχε λάβει η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, οι Ρώσοι διώχνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών της ελληνικής πρεσβείας, ενώ απαγορεύουν την είσοδο στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού, Γιώργου Σακελλαρίου.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις απελάσεις των δύο διπλωματών της τον περασμένο Ιούλιο.

«Στις 6 Αυγούστου, ο έλληνας πρέσβης στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του παρουσιάστηκε υπόμνημα, με το οποίο ενημερωνόταν η Ελλάδα για τα αντίμετρα που ελήφθησαν από τη ρωσική πλευρά, σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας εναντίον Ρώσων διπλωματών, τον Ιούλιο» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα είχε προχωρήσει στην απέλαση δύο ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας, οι οποίοι φέρεται να έχουν αναμιχθεί παρασκηνιακά σε προσπάθειες παρέμβασης σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας, όπως στο Μακεδονικό.

Από τη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση με την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών, η Μόσχα πέρασε στην αντεπίθεση, με την ελληνική πλευρά, αφού προηγουμένως είχε προχωρήσει σε σειρά επιθετικών ανακοινώσεων, να επιχειρεί να πέσουν οι τόνοι.

Το περιστατικό, πάντως, έχει οδηγήσει στην ψύχρανση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία κορυφώθηκε με την αναβολή της επίσκεψης του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην ελληνική πρωτεύουσα, και την ανακοίνωση των απελάσεων ελλήνων διπλωματών σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ