
Η διοικήτρια του νοσοκομείου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να βρεθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος
Ένα απίστευτο όσο και τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε μια ασθενή.
Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό 60χρονη ασθενής άρπαξε φωτιά κατά τη διάρκεια χειρουργείου.
Εγκαύματα 2ου βαθμού
Η γυναίκα υπέστη 2ου βαθμού εγκαύματα στο σώμα και το στήθος της. Ευτυχώς νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ την έχει αναλάβει πλαστικός χειρουργός.
Διαβάστε επίσης: Ντόζιερ: Ο «καταλύτης» της Έφες και η άμυνα του Μπάνκι που «έπνιξε» τον Ναν (vids)
Η διοίκηση του νοσοκομείου διερευνά τα αίτια του ατυχήματος, ενώ ήδη η διοικήτρια Δήμητρα Παππά -η οποία τις επόμενες ημέρες αποχωρεί καθώς έληξε η θητεία της-, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να βρεθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος.
«Συγγνώμη» από τον υπουργό Υγείας
Από την μεριά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση στα social media αναφέρει τα εξής: «Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος».
ΕΔΕ και από 1η ΥΠΕ
Παράλληλα τη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε ήδη πριν από λίγη ώρα η διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Όλγα Μπαλαούρα, προκειμένου να διακριβωθεί εάν προκύπτουν ανθρώπινες ευθύνες ή/και λάθη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το περιστατικό σημειώθηκε σχεδόν μετά το πέρας της διενέργειας χειρουργικής επέμβασης στην ογκολογική ασθενή. Σπινθήρας, ο οποίος προκλήθηκε πιθανώς σε αστοχία του συστήματος της διαθερμίας, προκάλεσε την έκρηξη της πυρκαγιάς μέσα στην χειρουργική αίθουσα.
«Οι γιατροί έσβησαν τη φωτιά»
Μιλώντας στο MEGA και στο Live News Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι «οι γιατροί έσβησαν αμέσως τη φωτιά, διαφορετικά η γυναίκα θα πέθαινε. Τώρα μάλλον, είναι εκτός κινδύνου». Ενώ αναρωτήθηκε πώς «είναι δυνατόν ένα μηχάνημα που είναι εκεί για να σώσει την ασθενή, να προκαλεί φωτιά;»