Ύδρα : Υποθαλάσσια η βλάβη, οργή κατοίκων και τουριστών

Ύδρα : Υποθαλάσσια η βλάβη, οργή κατοίκων και τουριστών

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η αποκατάσταση της υδροδότησης στην Ύδρα. Το πρόβλημα που προκάλεσε το μπλακ άουτ εντοπίστηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επιδιορθωθεί η βλάβη. Οργή κατοίκων και τουριστών που έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα. Με μηνύσεις απειλεί ο δήμαρχος Ύδρας.

Σε υποθαλάσσιο καλώδιο εντοπίστηκε τελικά η βλάβη που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στην Ύδρα. Ο χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ενώ η υδροδότηση αποκαθίσταται με ρυθμούς χελώνας. Οργή κατοίκων και τουριστών που έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα. Με μηνύσεις απειλεί ο δήμαρχος Ύδρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης η υδροδότηση του νησιού αποκαθίσταται σταδιακά, αλλά με αργούς ρυθμούς. Παράλληλα, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το απόγευμα.

Ο κ. Κουκουδάκης ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Έχει ταλαιπωρηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού, οι επισκέπτες μας, μόλις τελειώσει αυτή η κρίση ο Δήμος μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να καταλογιστούν ευθύνες… Δε νοείται σε μια ευρωπαϊκή χώρα το 2018 να υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και να θέλουμε 24 ώρες να την εντοπίσουμε και να ταλαιπωρείται ο κόσμος».

Από την πλευρά του, ο Διαχειριστής του συστήματος αναφέρει ότι στέλνει καράβι με γεννήτριες στο νησί. Η σύνδεση των γεννητριών με το δίκτυο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Το μπλακ άουτ έχει προκαλέσει αναστάτωση και σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους, καταστηματάρχες, αλλά και στους τουρίστες του νησιού. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση είναι οργισμένοι καθώς τα προϊόντα τους έχουν χαλάσει μέσα στα ψυγεία…

Το νησί, με 9.000 κόσμο λόγω Αυγούστου, έχει επιστρέψει στο παρελθόν, με πολλές δουλειές να διεκπεραιώνονται χειρόγραφα, ενώ για το νερό επιστρατεύτηκε υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

 Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 140,6 αποτύπωσε τις δραματικές ώρες που περνά το νησί του Αργοσαρωνικού.

«Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει».

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά και από σχετική εισήγηση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ