Βάσεις 2018 : Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου έπιασε το όνειρό της

Βάσεις 2018 : Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου έπιασε το όνειρό της

«Ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα, 20 χρόνια μετά»

Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε για την 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη, η οποία κατάφερε όχι μόνο να αριστεύσει στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος αλλά και να περάσει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας το εφηβικό της όνειρο.

«Μόλις σχόλασα από την δουλειά μου και με ειδοποίησαν ότι τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα. Περίμενα ότι θα εισέλθω στην Ιατρική αλλά δεν περίμενα ότι θα βρίσκομαι τόσο ψηλά» αναφέρει η 38χρονη η οποία παρά το γεγονός ότι εργάζεσαι ως βοηθός μικροβιολόγου σε γνωστό ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης βρήκε χρόνο να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της.

«Ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα, 20 χρόνια μετά». «Η πίστη στο εαυτό μας και συνεχή προσπάθεια είναι το εισιτήριο για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου, αυτό τον κανόνα ακολούθησα και μάλλον αποζημιώθηκα» δηλώνει στο ΑΠΕ η Αλεξάνδρα γεμάτη χαρά για το επίτευγμά της.

Η ίδια, φέρνοντας στη μνήμη της την απογοήτευση που είχε νιώσει το 1998 όταν έδωσε τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά δεν κατάφερε να περάσει στη σχολή που επιθυμούσε. «Λίγο καιρό μετά έπιασα δουλειά και ξεκίνησε ένας εργασιακός κύκλος στην ζωή μου, αλλά δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου η ιδέα να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο» λέει.

Η Αλεξάνδρα ωστόσο δεν έχει σκοπό να παρατήσει τη δουλειά της και να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Ο μόνος τρόπος μέχρι στιγμής να μπορέσει να συνδυάσει το όνειρο της με τη δουλειά της είναι να πηγαινοέρχεται μέχρι να βρεθεί μια λύση.
Είναι αισιόδοξη, δεν φοβάται για το μέλλον και ελπίζει ότι όπως ξεπέρασε όλα τα εμπόδια του παρελθόντος για να εκπληρώσει το μαθητικό της όνειρο, έτσι θα τα καταφέρει και τώρα να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή.

Η 38χρονη επιτυχών περιγράφει τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από φίλους και οικογένεια οι οποίοι τη συνεχάρησαν για τα ευχάριστα αποτελέσματα.

Γυρίζει πίσω στον χρόνο και θύματα όταν πριν μόλις δύο χρόνια πήρε την απόφαση να γραφτεί στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, ως «κανονική μαθήτρια συμμετέχοντας στα πρωινά τμήματα του σχολείου». Όμως για να μπορέσει να παρακολουθήσει το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου, χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ωράριο της εργασίας. «Ευτυχώς οι εργοδότες μου με στήριξαν σε αυτή μου την προσπάθεια, επέλεξα την απογευματινή βάρδια κι έτσι μετά το σχολείο πήγαινα κατευθείαν για δουλειά μέχρι τις εννέα το βράδυ» εξηγεί.

«Το ωράριο ήταν εξαντλητικό, έφευγα στις επτάμισι το πρωί και επέστρεφα στο σπίτι στις εννέα και μισή το βράδυ. Κανονική μαθήτρια το πρωί και συνεπής εργαζόμενη από το μεσημέρι και μετά σ’ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον εργασίας» σημειώνει η Αλεξάνδρα η οποία θυμάται τις δύσκολες εκείνες στιγμές ου πέρασε προσπαθώντας να συνδυάζει μαθήματα και δουλειά και μονίμως υπό το άγχος αν θα τα καταφέρει.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα χωρίς φροντιστηριακή βοήθεια, αλλά με μοναδικό όπλο την ατομική της προσπάθεια και την βοήθεια των καθηγητών της στο σχολείο, που από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν τις δυνατότητες της και τη στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ