Ο Καμμένος σέρνει στην Ασφάλεια δημοσιογράφους που τον ενοχλούν

Ο Καμμένος σέρνει στην Ασφάλεια δημοσιογράφους που τον ενοχλούν

Το πρωί του Σαββάτου, τα αρμόδια αστυνομικά όργανα εμφανίστηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου και του Liberal, αναζητώντας τα άτομα, εις βάρος των οποίων είχε ασκηθεί η μήνυση από τον Πάνο Καμμένο

Τα ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται ότι προσπαθεί να φιμώσει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς με μηνύσεις απαντάει σε δημοσιογράφους που δεν πάνε με τα «νερά» του.

Συγκεκριμένα, ο Π. Καμμένος, άσκησε μήνυση εις βάρος της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», λόγω δημοσιεύματος της εφημερίδας σχετικά με τις απάνθρωπες καταστάσεις που επικρατούν στη Μόρια, σέρνοντας στις αρχές δημοσιογράφους, με εντελώς «δημοκρατικούς» τρόπους, μονάχα επειδή του «πάνε κόντρα».

Η μήνυση είναι σε βάρος του εκδότη Θανάση Μαυρίδη, του διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια, του διευθυντή Σύνταξης Βασίλη Γεώργα, της αρχισυντάκτριας του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνας Γαλανού και του δημοσιογράφο Γαβριήλ Σερέτη.

Το πρωί του Σαββάτου, τα αρμόδια αστυνομικά όργανα εμφανίστηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου και του Liberal, αναζητώντας τα άτομα, εις βάρος των οποίων είχε ασκηθεί η μήνυση.

Οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα.

Οι μηνυθέντες κρατούνται στο ΑΤ Εξαρχείων προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ νωρίτερα είχαν μεταβεί στη ΓΑΔΑ.

 Οι δηλώσεις του κ. Μαυρίδη, εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ, επιβεβαιώνουν ότι ασκήθηκε μήνυση εις βάρος των μέσων, με σκοπό τη φίμωση τους για δημοσίευμα σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ

.

Καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει την εμφάνιση αστυνομικών στα γραφεία της ιστοσελίδας «liberal.gr» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Οι αστυνομικοί αναζητούσαν δημοσιογράφους, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτoφώρου, μετά από μήνυση που υπέβαλε Υπουργός της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι, εάν από τη δημοσίευση ενός άρθρου θεωρεί κάποιος ότι θίγεται ή ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Κάτι τέτοιο προβλέπεται, άλλωστε, τόσο από το Νόμο όσο και από τις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη.
Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό.
Η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία, ακριβώς όπως έπραξε και το 2012, όταν συνάδελφος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και στη δίκη του παρέστη και κατέθεσε και ο τότε Πρόεδρος της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ