Δύο «βόμβες» στην αυλή του Μαξίμου

Δύο «βόμβες» στην αυλή του Μαξίμου

Οι πολιτικοί σχεδιασμοί του πρωθυπουργικού επιτελείου τίθενται συνεχώς εν αμφιβόλω λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του υπουργού Άμυνας όσο και της αβεβαιότητας που υπάρχει στην οικονομία.

Αντιμέτωπο με δύο «βόμβες» που είναι έτοιμες να εκραγούν, βρίσκεται το Μαξίμου καθώς από τη μία βλέπει τον Πάνο Καμμένο να είναι έτοιμος να τινάξει στον αέρα ανά πάσα στιγμή τον κυβερνητικό συνασπισμό ενώ από την άλλη, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με τη μαύρη τρύπα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι πολιτικοί σχεδιασμοί  του πρωθυπουργικού επιτελείου τίθενται συνεχώς εν αμφιβόλω λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του υπουργού Άμυνας όσο και της αβεβαιότητας που υπάρχει στην οικονομία και στο θέμα με τα «κόκκινα δάνεια».

Το πρόσφατο κραχ στο χρηματιστήριο Αθηνών άλλωστε ήταν ένα «χαστούκι» για την κυβέρνηση η οποία  ετοιμάζεται να δώσει τα πάντα ενόψει εκλογών – όπως για παράδειγμα αναδρομικά σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων – ενώ συνεχίζει να τάζει ότι δεν θα «ψαλιδιστούν» οι συντάξεις, παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα από το εξωτερικό δεν είναι ενθαρρυντικά.

Ο Καμμένος και η Συμφωνία των Πρεσπών

Ένα από τα θέματα που θα βρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπροστά του στο δρόμο προς τις εκλογές είναι αυτό του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις με τη γειτονική χώρα, καθώς αν δεν καταφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ να εξασφαλίσει πλειοψηφία 2/3 στην Βουλή για τις Συνταγματικές αλλαγές, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, γεγονός που θα φέρει πίσω χρονικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα με το ονοματολογικό.

Σε αυτό φαίνεται πλέον να ποντάρει και οι ίδιος ο υπουργός Άμυνας προκειμένου να παραμείνει λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία. Σε κάθε περίπτωση όμως, παραμένει για την κυβέρνηση μία βραδυφλεγής βόμβα καθώς, ουδείς μπορεί να προβλέψει τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις. Ο ίδιος άλλωστε έχει απειλήσει πολλές φορές ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το τραπεζικό κραχ

Το μείζον και καυτό θέμα  που καίει τον Τσίπρα, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» είναι αυτό των τραπεζών καθώς είναι ένας παράγοντας που προστίθεται στην πολιτική εξίσωση του Μαξίμου και την κάνει απρόβλεπτη.

Επί της ουσίας, στον δρόμο για τις εκλογές, η εξίσωση που έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός είναι πολυπαραγοντική και εν πολλοίς η λύση της δεν εξαρτάται μόνο από τις κυβερηητικές κινήσεις.

Και μόνο η προ ημερών αναταραχή στο Χρηματιστήριο ξύπνησε μνήμες αλλοτινών εποχών. Παρά τα «ξόρκια» όμως του Μαξίμου , πολλοί φοβούνται ότι επίκειται αμφισβήτηση από τις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ