Η παραίτηση Κοτζιά στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας

Η παραίτηση Κοτζιά στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση.

Τις αντιδράσεις των κομμάτων πυροδότησε η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος  πρωθυπουργός. Είναι πια ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

«Πριν από λίγες ημέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ως έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις, φοβάμαι, ότι με δικαίωσαν απόλυτα.

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Ελλάδα, ειδικά σήμερα, σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη η οποία θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα. Θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον Κυβερνητικό συνεταιρισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του και χέρι-χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό!. Αλλά δεν θα πάρουν την χώρα μαζί τους», σχολίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών «δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το «νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος», αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή. Γι’ αυτόν τον λόγο, μόνο τυχαίο ίσως δεν είναι ότι αυτή η παραίτηση ήρθε μετά το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ», δηλώνει το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν συνέχιση και αναβάθμιση της προσήλωσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική, που υπήρξε άλλωστε κοινός στρατηγικός στόχος των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά όλα αυτά τα χρόνια».

«Ο πρωθυπουργός είναι όμηρος του υπουργού Άμυνας», εκτίμησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πως ο Πάνος Καμμένος έχει «αναγορευθεί σε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» και ο κ. Τσίπρας «πορεύεται με πρώτο μέλημα μη δυσαρεστήσει τον συνεταίρο του».

«Ανάμεσα σε Κοτζιά-Καμμένο, ο κ. Τσίπρας διάλεξε τον Καμμένο. Οι προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία, μοιάζουν εντελώς αστείες όταν ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας παραμένει στη θέση του και παραιτείται ο εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής», υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ