Την Παρασκευή συνεχίζεται στη βουλή της ΠΓΔΜ η συζήτηση για την τροποποίηση του συντάγματος

Την Παρασκευή συνεχίζεται στη βουλή της ΠΓΔΜ η συζήτηση για την τροποποίηση του συντάγματος

Προς το παρόν έχει σημειωθεί καμία μετακίνηση των κομμάτων από τις γνωστές θέσεις τους, ούτε μετατόπιση βουλευτών από τις κομματικές γραμμές.

Τρίτη ημέρα συζήτησης της πρότασης Ζάεφ για την τροποποίηση του συντάγματος με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή της ΠΓΔΜ.

Όπως και τις προηγούμενες δύο ημέρες, δεν σημειώθηκε καμία μετακίνηση των κομμάτων από τις γνωστές θέσεις τους, ούτε μετατόπιση βουλευτών από τις κομματικές γραμμές.

Το VMRO-DPMNE ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση αυτή, η οποία, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, μπορεί να διαρκέσει μέχρι 10 ημέρες. Μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Για την έγκριση της πρότασης, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές), προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια.

Το VMRO-DPMNE, σε ανακοίνωσή του, εκτίμησε ότι όλα όσα έπρεπε να ειπωθούν στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής έχουν διατυπωθεί και πλέον δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συζήτησης. Για τον λόγο αυτό, οι εναπομείναντες βουλευτές του, που είχαν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, δε θα ασκήσουν το δικαίωμα τους αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει ότι κανένας βουλευτής του δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για τροποποίηση του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, γνωστοποίησε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Στην αυριανή συνεδρίαση θα εξεταστεί κυβερνητικό νομοσχέδιο για εργασιακά θέματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ