«Κάρτα Υγείας» : Ο Εισαγγελέας έδρας «κάρφωσε» τον Γκαγκάτση στη δίκη

«Κάρτα Υγείας» : Ο Εισαγγελέας έδρας «κάρφωσε» τον Γκαγκάτση στη δίκη

Ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, βρήκε τον… δάσκαλο του

Τις… εντυπώσεις για, ακόμη μία φορά, έκλεψε ο Εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζώνης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεχίστηκε την Πέμπτη (18/10) η δίκη για την «κάρτα υγείας» της ΕΠΟ με 30 κατηγορούμενος, οι 22 από προέρχονται από την Ομοσπονδία.

Ένας από αυτούς είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν εκτελεστικός διευθυντής της Super League Βασίλης Γκαγκάτσης, αν και κακουργηματικά κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν… πρώτο τραπέζι πίστα στο εδώλιο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του κατηγορούμενου, Ίωνα Χατζηιωνά, διευθυντή τεχνικού τμήματος της Pc Systems, όταν ειπώθηκε ότι… «με λίγη ενημέρωση και λίγη εκπαίδευση πιστεύαμε ότι μπορούσαν να το φέρουν σε πέρας το έργο», ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μουρμούρισε… «Μα το σύστημα λειτούργησε…» προκαλώντας την αντίδραση του Εισαγγελέα της έδρας.

Ο τελευταίος «κάρφωσε» τον Βασίλη Γκαγκάτση λέγοντας του με αυστηρό ύφος… «Κύριε Γκαγκάτση, όταν λέμε λειτούργησε δεν λέμε 8.000 μετρήσεις σε 15 χρόνια αλλά 250.000» απάντησε ο Χαράλαμπος Τζώνης, ο οποίος την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στην επόμενη συνεδρίαση, αναμένεται να κάνει την αγόρευση του για την υπόθεση και οι… οιωνοί δεν είναι θετικοί για τους κατηγορούμενους.

Εκτός από τον Ίωνα Χατζηιωνά και τα υπόλοιπα στελέχη των εταιρειών που κατέθεσαν, ο Αριστείδης Σταυρόπουλος, ο Γιώργος Λυγεράκης, ο Αθανάσιος Ισμαήλος και ο Κωνσταντίνος Βουρδάκης αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για το σύστημα που δεν λειτούργησε ποτέ, ζημιώνοντας την Ομοσπονδία και το Δημόσιο, και έριξαν τις ευθύνες στις διοικήσεις της ΕΠΟ.

Ειδικά ο Αριστείδης Σταυρόπουλος στην απολογία του, υποστήριξε ότι όταν ανέλαβε στα τέλη του 2011 ενημερώθηκε ότι για την καθυστέρηση που υπήρχε ευθύνονταν η ΕΠΟ.
«Ενημερώθηκα ότι ήταν θέμα της ΕΠΟ η καθυστέρηση που υπήρχε. Μου ειπώθηκε να ετοιμαστούμε μήπως χρειαστεί να κινηθούμε νομικά. Κανονίσαμε μία συνάντηση στην ΕΠΟ με τον κύριο Πιλάβιο. Είχα διαβεβαιώσεις ότι οι καθυστερήσεις που υπήρχαν στη μετεγκατάσταση των μηχανημάτων ήταν καθαρά θέμα ΕΠΟ» τόνισε και συμπλήρωσε… «Στη συνάντηση, εκτός από τον Πιλάβιο, ήταν η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ο οικονομικός της διευθυντής και κάποιοι άλλοι. Μας είπαν ότι είχαμε δίκιο για την καθυστέρηση, εμείς τους είπαμε ότι ήμασταν έτοιμοι και πήραμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν οι κινήσεις για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση».

Ο πρόεδρος Στέλιος Κακαβιάς επέμεινε στο θέμα της καθυστέρησης.

«Διαπίστωσα ότι είχε γίνει η μετεγκατάσταση σε 17 δήμους και περίπου ένα χρόνο πριν αναλάβω δεν είχε γίνει καμία κίνηση από άλλο δήμο. Το ζητούμενο για εμάς ήταν να γίνει το έργο. Είχε γίνει εγκατάσταση σε 17 δήμους γιατί να μην γίνει και στους υπόλοιπους. Αν λειτουργούσε το σύστημα, θα έπαιρνε η ΕΠΟ λεφτά και θα μπορούσε να πληρώσει μετά. Είχα μάθει ότι επειδή υπήρχε πρόβλημα με τις άδειες, επελέγησαν τα δημοτικά ιατρεία που είχαν άδειες. Αυτά έγιναν όμως, δύο χρόνια πριν αναλάβω…» απάντησε ο Αρ. Σταυρόπουλος.

Στην ερώτηση γιατί δεν προχώρησε η «κάρτα υγείας» απάντησε… «Θεωρώ ότι είναι θέμα πολιτικής της ΕΠΟ. Δεν ήταν εύκολο να επιβάλει τη λειτουργία των σταθμών. Προσωπική μου άποψη αυτό. Δεν έχω κάποιο στοιχείο. Γραφειοκρατία, εσωτερικές τους διαδικασίες. Ήταν ένα έργο που έπρεπε να γίνει και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έγινε. Δεν μπορώ να σας πω αν τα χρήματα που πήρε η εταιρία, ανταποκρίνονταν στο έργο που είχε κάνει. Ποτέ δεν επανήλθαμε για να μας πούνε ελάτε και πηγαίνετε εκεί να εγκαταστήσετε. Από ένα σημείο και μετά δεν είχα καμία ενημέρωση. Μετά έμαθα για την καταγγελία. Καλά έκανε η εταιρία. Το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιος έχει δίκιο. Δεν ξέρω γιατί η ΕΠΟ κατήγγειλε τη σύμβαση. Εγώ τέλος Ιουνίου 2012 έφυγα και δεν ασχολήθηκα μετά.

Για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, είπε ότι… «Ξέρω μέσα μου ότι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Όλο αυτό είναι ψυχοφθόρος διαδικασία. Διαβάζω κάποια πράγματα στο internet που δεν ξέρω τους λόγους. Δεν υπέγραψα καμία σύμβαση, δεν εισέπραξα ούτε ένα ευρώ, σαν εταιρία δηλαδή, όχι προσωπικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορούμαι με τα δεδομένα αυτά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ