Έρευνα για κακούργημα διέταξε ο εισαγγελέας για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Έρευνα για κακούργημα διέταξε ο εισαγγελέας για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Η εντολή του εισαγγελέα έρχεται μετά από δημοσιοποίηση πληροφοριών σε ηλεκτρονικό μέσο, που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή.

Tο κακούργημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας θα διερευνήσει με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η Κρατική Ασφάλεια, για την καταγγελλόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Ιωαννίδης ζητεί να διερευνηθεί στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διέταξε, το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν την διαρροή των πληροφοριών.

Η εντολή του εισαγγελέα έρχεται μετά από δημοσιοποίηση πληροφοριών σε ηλεκτρονικό μέσο, που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με την διάθεση απόρρητων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, είχε κάνει λόγο για «δήθεν πληροφορίες» και για  διαρροή που «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ