Σε πανικό το Μαξίμου: Αλλαγή ατζέντας με Συνταγματική Αναθεώρηση και νομοθέτηση μέτρων

Σε πανικό το Μαξίμου: Αλλαγή ατζέντας με Συνταγματική Αναθεώρηση και νομοθέτηση μέτρων

Έτσι από τις κόντρες στην κυβέρνηση και τις απειλές Καμμένου ότι θα αποχωρήσει μόλις έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, το Μαξίμου περνάει στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και στην επιτάχυνση ψήφισης μέτρων με κοινωνικό πρόσημο.

Αγωνιώδη προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει το ζοφερό κλίμα που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση το τελευταίο διάστημα επιχειρεί το Μαξίμου φέρνοντας στο τραπέζι το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ψηφίζοντας μέτρα για την ανακούφιση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Η διγλωσσία την οποία δεν θα ανεχόταν ο Αλέξης Τσίπρας από τον συγκυβερνήτη του Πάνου Καμμένου για τα εθνικά θέματα συνεχίζεται, ο Νίκος Κοτζιάς εκτοξεύει «πυρά κατά ριπάς» με πολλούς αποδέκτες και το Μαξίμου – μέσα σε αυτό το κλίμα – προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα, ώστε να μεταφερθεί το ενδιαφέρον του κόσμου σε άλλα ζητήματα και όχι στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης που βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δείχνει την εικόνα ενός αδύναμου πρωθυπουργού απέναντι σε έναν υπουργό Άμυνας ο οποίος έχει βάλει ημερομηνία λήξης στην παρούσα κυβέρνηση, θα αναγκαστεί το επόμενο διάστημα να αναζητήσει βουλευτές από άλλα κόμματα για να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μέχρι τότε, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να «κλείνει τα αυτιά του» στις απειλές Καμμένου ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόλις έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Στην παρούσα όμως συγκυρία, το Μαξίμου προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί από την τσαλακωμένη εικόνα της κυβέρνησης και περνάει στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και στην επιτάχυνση ψήφισης μέτρων με κοινωνικό πρόσημο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές Νοεμβρίου θα κατατεθεί η πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Μεταξύ των θεμάτων που θα κυριαρχήσουν είναι οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους . Βέβαια η κυβέρνηση – προκειμένου να αποφύγει συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες – έχει αντικαταστήσει τη φράση «πλήρης διαχωρισμός» με την τη «ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους».

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθεί η πρόταση της Συνταγματικής Αναθεώρησης που θα κατατεθεί. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν, είναι η αποσύνδεση των εκλογών από την εκλογή του ΠτΔ, το θέμα της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η απλή αναλογική κ.α.

Κατά τα λοιπά, φαίνεται πως η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει και τη φθορά που υφίσταται μέρα με τη μέρα, σκέφτεται να προνομοθετήσει τη μείωση του ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες και να ψηφίσει άμεσα τη σταδιακή μείωση του ΦΠΑ που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή το θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, τη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων που θα γίνει σε βάθος τετραετίας, αρχής γενομένης από 1/1/2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχετικά νομοσχέδια που θα αφορούν στη νομοθέτηση των μέτρων, προσδιορίζεται να αρχίσουν να έρχονται σταδιακά στη Βουλή από τις αρχές Νοεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ