Σόιμπλε: Η Άνγκελα Μέρκελ είναι ακόμη αρκετά ισχυρή

Σόιμπλε: Η Άνγκελα Μέρκελ είναι ακόμη αρκετά ισχυρή

Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ χαρακτηρίζει την καγκελάριο ως τον «πλέον επιτυχημένο αρχηγό κυβέρνησης στην Ευρώπη εδώ και πάνω από μια δεκαετία».

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι ακόμη αρκετά ισχυρή, τονίζει ο πρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του για την τηλεόραση της Deutsche Welle, η οποία θα μεταδοθεί αύριο, χαρακτηρίζει την καγκελάριο ως τον «πλέον επιτυχημένο αρχηγό κυβέρνησης στην Ευρώπη εδώ και πάνω από μια δεκαετία».

Παράλληλα, σημειώνει ότι η απόφασή της να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος είναι «η σωστή απόφαση την σωστή στιγμή». Διατηρεί, ωστόσο, επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η νομοθετική περίοδος θα ολοκληρωθεί κανονικά.

«Ένας καγκελάριος που εξελέγη μια φορά μπορεί να ανατραπεί μόνο αν η πλειοψηφία του κοινοβουλίου εκλέξει ένα άλλο πρόσωπο ως καγκελάριο. Αυτό δεν είναι πολύ ρεαλιστικό. Ενάντια στη θέληση της κ. Μέρκελ δεν υπάρχει σε αυτή τη βουλή πλειοψηφία και γι’ αυτό είναι στο χέρι της», δηλώνει ο Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση αν η Μέρκελ μπορεί να ανατραπεί.

«Η νομοθετική περίοδος έχει ακόμη τρία χρόνια. Το εάν θα είναι έτσι, θα το δούμε.

Δεν είναι αδύναμη. Η κυρία Μέρκελ είναι ισχυρή και έλαβε με κυριαρχία μια απόφαση. Είναι ο πιο επιτυχημένος αρχηγός κυβέρνησης της Ευρώπης εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Αυτό είναι μια τρομερή επιτυχία. Τόσο ισχυρή όσο ίσως στην εποχή της υψηλότερης ισχύος της δεν είναι σήμερα οπωσδήποτε. Αυτό είναι προφανές και στα εκλογικά αποτελέσματα. Αλλά σε σύγκριση με άλλους -γιατί αυτό πάντα εξαρτάται από το μέτρο σύγκρισης- είναι ακόμη αρκετά ισχυρή».

Σε ό,τι αφορά τα αίτια των κακών εκλογικών αποτελεσμάτων στην Βαυαρία και στην Έσση, ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ αναγνωρίζει ότι ευθύνεται και η κ. Μέρκελ. «Το δήλωσε άλλωστε η ίδια», επισημαίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ