Mήνυμα Ματαρέλα για βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών

Mήνυμα Ματαρέλα για βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών

Το κείμενο του ιταλικού προϋπολογισμού αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Προειδοποίηση του διοικητή της τράπεζας της Ιταλίας, Iνιάτσιο Βίσκο, με φόντο τη συζήτηση και  αντιπαράθεση για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019.

«Η συνεχής αύξηση στην απόδοση των κρατικών ομολόγων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Διότι με τον τρόπο αυτό, μειώνονται οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική ασφάλεια των ιταλικών οικογενειών», δήλωσε.

Χθες βράδυ έφτασε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας το κείμενο του προϋπολογισμού, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα μέτρα που αφορούν την στήριξη των ανέργων και των συνταξιούχων, αλλά και η μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μπορεί τελικά να τεθούν εκτός του προϋπολογισμού και να εγκριθούν αργότερα, το 2019.

Κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε την μείωση του δημοσίου ελλείμματος, το ύψος του οποίου αποτελεί την κύρια αιτία σύγκρουσης με την Κομισιόν.

Μήνυμα, την ίδια ώρα, και του προέδρου της ιταλική δημοκρατίας  Σέρτζιο Ματαρέλα: «Η ισορροπία της δημόσιας οικονομίας είναι βασικής σημασίας για την κυριαρχία της χώρας. Οι αποταμιεύσεις των Ιταλών πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθούν».

Ο Ματαρέλα ζήτησε επίσης να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν οι χρηματοοικονομικές αβεβαιότητες και να βελτιωθεί το όλο κλίμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ