Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Θα μπορούσε να ήταν προπονητής σε κορυφαίο πρωτάθλημα ο Λουτσέσκου. Έτσι είπε ο ίδιος. Ραζβάν έλειπες...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μαξίμου: Η λογική Μητσοτάκη ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο

Η «τολμηρή αναθεώρηση» της ΝΔ «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνταγματοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Μαξίμου: Η λογική Μητσοτάκη ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο | to10.gr

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση απαιτεί ευρύτερες συγκλίσεις και συναινέσεις,  στη βάση όμως ενός συγκροτημένου πολιτικού πλαισίου. Αντίθετα, η εμμονή του κ. Μητσοτάκη στο να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα του Συντάγματος που εισηγούνται τα κόμματα είναι, όχι μόνο αδιανόητη, αλλά και συγκρούεται με τη λογική του Συντάγματος», απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στις πηγές της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το Μαξίμου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτούνται δύο ψηφοφορίες σε δύο διαδοχικές κοινοβουλευτικές περιόδους, που χρειάζεται η πρώτη να έχει 151 και η δεύτερη 180 ή 180 η πρώτη και 151 η δεύτερη. «Η λογική Μητσοτάκη δεν εστιάζει στη σύνθεση και στη συναίνεση, αλλά ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο, ενώ εκφράζει τη θεσμική ανευθυνότητα του ίδιου, ακόμα και στο κορυφαίο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος» αναφέρουν οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες και τονίζουν:

«Η τολμηρή αναθεώρηση» στην οποία αναφέρεται η ΝΔ «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνταγματοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης εχθρεύεται οτιδήποτε ενδυναμώνει τη λαϊκή παρέμβαση, όπως το αναλογικό εκλογικό σύστημα και τα δημοψηφίσματα, ή προστατεύει τους εργαζόμενους και τα δημόσια αγαθά. Γι’ αυτό και έχει ως πρωταρχικό του στόχο την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Στις ίδιες πηγές προκαλεί εντύπωση η παράλειψη κάθε αναφοράς στο άρθρο 86 και στον νόμο περί ευθύνης υπουργών στο non paper της ΝΔ, «όταν τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αυτοπαρουσιάζεται ως ο σύγχρονος Δον Κιχώτης που έδινε μόνος του «μάχες» κατά του συγκεκριμένου άρθρου, τις οποίες μόνο ο ίδιος θυμάται».

Οι δε αναφορές περί «προεκλογικού χρόνου» της αναθεώρησης, «μόνο θυμηδία προκαλούν» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, «όταν εκστομίζονται από τον άνθρωπο που από το 2016 έχει ζητήσει εκατοντάδες φορές εκλογές, ενώ άλλες τόσες τις έχει κερδίσει κιόλας στο μυαλό του».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από