«Πινγκ πονγκ» Τσίπρα- Μητσοτάκη στη βουλή

«Πινγκ πονγκ» Τσίπρα- Μητσοτάκη στη βουλή

Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ» χαρακτήρισε  τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη βουλή. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τις ανακοινώσεις του για την συμφωνία πολιτείας – εκκλησίας δεν σέβεται ούτε την εκκλησία, ούτε τον Αρχιεπίσκοπο. «Δεν έχετε ούτε ιερό, ούτε όσιο, προκειμένου να κάνετε αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στα αναθεωρητέα άρθρα και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πλήρη αναντιστοιχία με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, χαρακτηρίζοντας την όχι ως αναθεωρητική διαδικασία αλλά ως Συντακτική Συνέλευση.

«Μιλάτε για συναινέσεις, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2015 ζητάτε συνεχώς εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση ανερμάτιστη και αλλοπρόσαλη και παρομοίασε την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αντίστοιχη με εκείνη του προέδρου του Εδεσσαϊκού.

Τέλος, για το άρθρο 16 υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αλλάξει γιατί θα υποβαθμιστούν έτι περαιτέρω τα δημόσια πανεπιστήμια. «Όσο είμαστε κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει άλλη παιδεία για τα παιδιά του λαού και άλλη για τους κληρονόμους».

Την θέση του κόμματός του για συνολική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου επανέλαβε στη δευτολογία του  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι καθηγητές και οι φοιτητές βιώνουν μια άθλια κατάσταση στο δημόσιο πανεπιστήμιο με τις διαρκείς καταλήψεις από συλλογικότητες εμποδίζοντας τα μαθήματα γιατί έτσι γουστάρει ο Ρουβίκωνας» είπε και σημείωσε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφορικά με το άρθρο για τις σχέσεις με την εκκλησία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «απολύετε 10.000 ιερείς για να βάλετε 10.000 κολλητούς και φίλους».

«Αυτό το οποίο θέλετε, είναι να προχωρήσετε σε μια ιδεολογικά δική σας αναθεώρηση», απάντησε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της ΝΔ λαμβάνοντας για τρίτη φορά τον λόγο

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «επειδή κάποιος σας τράβηξε το αυτί και προκειμένου να ψαρέψετε λίγους ψήφους κληρικών, αλλάξατε την άποψή σας, όπως και για κάποιους ψήφους ακροδεξιών».

Καταλόγισε επίσης στον κ. Μητσοτάκη ότι άλλαξε θέση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου κατά την οποία η προτείνουσα βουλή δεν δεσμεύει την αναθεωρητική μόνο προς τα άρθρα, αλλά και ως προς την κατεύθυνση.

 

Η άποψη που εκφράσατε είναι μια ακραία μειοψηφική άποψη, ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την ερμηνεία. Αν συνεχίσετε έτσι θα τινάξετε όλη την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στον αέρα» τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ