Σαλβίνι: Αν ζημιώνεται η Ιταλία δεν θα συναινέσουμε στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Σαλβίνι: Αν ζημιώνεται η Ιταλία δεν θα συναινέσουμε στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε εκ νέου συνάντηση από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αν η γαλλογερμανική πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζημιώνει την Ιταλία, δεν θα συναινέσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι, την ώρα που οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρώμη.

Πρόκειται για ένα προειδοποιητικό μήνυμα, δυο ημέρες πριν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η τελική αξιολόγηση της Ιταλίας με βάση το αναθεωρημένο σχέδιο του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει ότι στη φάση αυτή «το θέμα των κυρώσεων δεν τον ανησυχεί» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Κύριας σημασίας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να διαπιστωθεί αν και πότε πρόκειται να ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία και αν θα αφορά την παραβίαση των κανόνων για το έλλειμμα ή για το δημόσιο χρέος.

Όπως έχει διαρρεύσει, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε εκ νέου συνάντηση από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με κύριο αντικείμενο την πορεία της ιταλικής οικονομίας και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ