Η ΓΣ του ΟΗΕ υπερψήφισε το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες

Η ΓΣ του ΟΗΕ υπερψήφισε το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες

Στόχος του Συμφώνου είναι η βελτίωση  της παγκόσμιας διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Με συντριπτική πλειοψηφία, αλλά χωρίς τις ψήφους των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες. Στόχος του  Συμφώνου είναι η βελτίωση  της παγκόσμιας διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Το Σύμφωνο, το οποίο δεν προκάλεσε τις ίδιες αντιδράσεις όσο αυτό για τη Μετανάστευση, εγκρίθηκε από 181 χώρες. Το καταψήφισαν οι ΗΠΑ και η Ουγγαρία, ενώ τρεις απείχαν από την ψηφοφορία.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και συντάχθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες. Όπως είπε η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα, το Σύμφωνο θα βοηθήσει στην παροχή βοήθειας και προστασίας στους 25 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο.

Το κείμενο περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς στόχους: την ελάφρυνση των πιέσεων που ασκούνται στις χώρες υποδοχής, την ενίσχυση της αυτονομίας των προσφύγων, την διεύρυνση της πρόσβασης σε λύσης με τη βοήθεια τρίτων χωρών και τη δημιουργία, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων, των αναγκαίων προϋποθέσεων ώστε οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στις πατρίδες τους.

Το Σύμφωνο για τους Μετανάστες, από το οποίο έχουν αποσυρθεί οι ΗΠΑ και αρκετές άλλες χώρες, είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση και να επικυρωθεί την Τετάρτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ