Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επέλεξε μια αναθεωρητική διαδικασία – εξπρές

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επέλεξε μια αναθεωρητική διαδικασία – εξπρές

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι το άρθρο 16 και το άρθρο 24 κατ’ ελάχιστον, πρέπει να κριθούν αναθεωρητέα έστω και με 151 βουλευτές.

Η κυβέρνηση επέλεξε μια αναθεωρητική διαδικασία – εξπρές, χωρίς να δοθεί επαρκής χρόνος στη Βουλή για διάλογο δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της συνταγματικής κατοχύρωσης δημοσιονομικών κανόνων, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «ο δημόσιος διάλογος πραγματικά γίνεται -τολμώ να πω- κεκλεισμένων των θυρών, λες και το Σύνταγμα είναι ένα ζήτημα που αφορά λίγους ειδικούς και όχι την ευρύτερη κοινωνία».

Έκανε επίσης λόγο για πολιτική συγκυρία «πολιτικά άκυρη», καθώς όπως εξήγησε η χώρα έχει εισέλθει ουσιαστικά σε μια προεκλογική περίοδο ενώ η Αναθεώρηση του Συντάγματος απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις που είναι δύσκολο να εξευρεθούν μέσα σε ένα πολωμένο κλίμα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι το άρθρο 16 και το άρθρο 24 (για την προστασία του περιβάλλοντος) κατ’ ελάχιστον, πρέπει να κριθούν αναθεωρητέα έστω και με 151 βουλευτές, ώστε η επόμενη Βουλή, σε αυτήν την περίπτωση με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, να μπορεί να κρίνει το περιεχόμενο της αναθεώρησης των σχετικών άρθρων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ