Ο Ζάεφ «έκαψε» τον Καμμένο –  Σε απομόνωση ο Πάνος αναζητά «βελούδινο» διαζύγιο

Ο Ζάεφ «έκαψε» τον Καμμένο –  Σε απομόνωση ο Πάνος αναζητά «βελούδινο» διαζύγιο

Το τελευταίο φύλο συκής για τον Πάνο Καμμένο έπεσε στη βουλή της ΠΓΔΜ. Ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε με το πάρα πάνω (81) τους βουλευτές που ήθελε προκειμένου να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές και τη συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς η μπάλα περνά στο γήπεδο της Ελλάδας.

Το τελευταίο φύλο συκής για τον Πάνο Καμμένο έπεσε στη βουλή της ΠΓΔΜ. Ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε με το πάρα πάνω (81) τους βουλευτές που ήθελε προκειμένου να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές και τη συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς η μπάλα περνά στο γήπεδο της Ελλάδας.

Όμως, η ολοκλήρωση της διαδικασίας στη γειτονική χώρα επί της ουσίας εξευτελίζει για ακόμη μια φορά τον υπουργό Αμυνας (υπό παραίτηση) ο οποίος από το πρωί διατεινόταν ότι στα Σκόπια υπάρχει πρόβλημα κι ότι δεν θα περάσει η συμφωνία.

Μάλιστα για το λόγο αυτό υποτίθεται ότι ανέβαλε το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό καθώς και τη συνέντευξή του στην τηλεόραση.

Για το λόγο αυτό διέκοψε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας λέγοντας ότι πρέπει να περιμένουν τις εξελίξεις, αλλά γνωρίζοντας ότι οι βουλευτές του τον έχουν «αδειάσει» κανονικά.

Τους ζήτησε να παραιτηθούν, όμως, αυτοί αρνήθηκαν στέλνοντάς του το μήνυμα ότι είναι μόνος, χωρίς κόμμα και χωρίς διάθεση από κανέναν να τον βοηθήσει στο πολιτικό τέλος που πλησιάζει.

Τώρα που ακυρώνεται η ρητορική περί εξελίξεων στα Σκόπια από πού θα πιαστεί ο Πάνος Καμμένος; Ποια δικαιολογία θα βρει για να κερδίσει χρόνο;

Από το αντάρτικο στην κωλοτούμπα

Ηταν φανερό ότι ανέβαλε το ραντεβού με τον Τσίπρα για να μην πιει το πικρό ποτήρι που θα του σέρβιρε: «Ή με στηρίζεις και προχωράμε ή φεύγεις και σου παίρνουν τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα».

Αυτό θα του έλεγε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας θέλησε να κερδίσει κάποιες ώρες ώστε νηφάλια να πάρει τις αποφάσεις του.

Το μεσημεριανό tweet του προέδρου των ΑΝΕΛ έδειχνε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε σύγχυση, που προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, να μην κάνει την τελευταία του κωλοτούμπα αλλά και να μη συρθεί στα… τέσσερα ικετεύοντας τον Τσίπρα. Ηταν μια προσπάθεια να δείξει ότι πρέπει να αναζητηθεί ένα πιο συναινετικό διαζύγιο ώστε να μην πληρώσει αυτός όλα τα τροφεία. Όμως, αυτός που κήρυττε ανένδοτο πριν από λίγες ημέρες, μοιάζει τώρα να ετοιμάζεται για μια μεγαλειώδη κυβίστηση.

Είναι σίγουρο ότι παίζεται χοντρό παρασκήνιο, γίνεται πολιτικός τζόγος άνευ προηγουμένου. Ο Καμμένος προσπαθεί να διασώσει ό,τι μπορεί, ο Τσίπρας έχει το πάνω χέρι στο διαζύγιο, η χώρα σέρνεται ανάλογα με τις ορέξεις των δύο συνεταίρων.

Η κυβερνητική οπερέτα συνεχίζεται και ποιος ξέρει ακόμη για πόσο με έναν πρωθυπουργό που αντί να επιλέξει τις καθαρές λύσεις προτιμά να αφήνει την Ελλάδα ακυβέρνητη και να ασχολείται με τα πολιτικά παζάρια που είναι σε εξέλιξη.

Είναι δεδομένο ότι η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει κάποια στιγμή, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να τελειώνει με τον Καμμένο και να προχωρήσει με άλλη πλειοψηφία στη Βουλή ώστε να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ το «βαρίδι» των ΑΝΕΛ.

Υπάρχουν κι άλλοι που του λένε να μην έρθει σε ρήξη αλλά να βρεθεί μια λύση. Ο ίδιος επιμένει στη γραμμή που έβαλε στη συνέντευξη στο Open. Δηλαδή να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, να στηρίξει ο Καμμένος την κυβέρνηση κι αν δε θέλει να «μετρηθούν» όλοι στη Βουλή.

Αν το ραντεβού γίνει τις επόμενες ώρες τότε όλα είναι ανοικτά. Από την αποχώρηση Καμμένου μέχρι την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τα «ρετάλια» από τα κόμματα.

Όμως, υπάρχει και το σενάριο της συγκαλυμμένης κωλοτούμπας, ήτοι να βρεθεί μια λύση για να μην στραπατσαριστεί ο Καμμένος αλλά και ο πρωθυπουργός να κάνει αυτά που έχει σχεδιάσει.

Κάποιοι δεν απέκλειαν το γεγονός ότι θα μπορούσε ακόμη και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να τον βάλει ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που πρόσφερε και τη στήριξη που θα ήθελε τώρα να τους προσφέρει.

Αν ο Καμμένος δεν το κάνει απλά θα πάψει να έχει κόμμα.

Η χώρα στον αέρα

Ωστόσο, αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τους πάντες, ακόμη και τους πρωταγωνιστές της περιπέτειας αυτής είναι η εικόνα που εκπέμπει το πολιτικό σύστημα. Αν η πολιτική στην Ελλάδα φέρει τη φωτογραφία του πρωταγωνιστή των ημερών, του Πάνου Καμμένου δηλαδή, τότε μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς καθώς ενισχύονται απλά οι αντισυστημικές, ακραίες και ακροδεξιές φωνές.

Όταν ο κόσμος βλέπει την ιλαροτραγωδία στο πρόσωπο του Καμμένου και του πρωθυπουργού, τότε χάνει και το πολιτικό σύστημα το όποιο κύρος και αξιοπιστία του απέμεινε.

Και ταυτόχρονα η χώρα μοιάζει να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ