Γκρίνια, παγωμάρα και ειρωνικά σχόλια φέρνει η… πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Γκρίνια, παγωμάρα και ειρωνικά σχόλια φέρνει η… πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Μαξίμου επικρατεί πανικός καθώς βλέπουν ότι παρά τα φιλολαϊκά μέτρα που προαναγγέλλουν και τα νομοσχέδια που ψηφίζουν - όπως αυτό για την αύξηση του κατώτατου μισθού - η «ψαλίδα» με τη ΝΔ όχι μόνο δεν κλείνει αλλά αντιθέτως ανοίγει

Δυσαρέσκεια, προβληματισμό και γκρίνιες για την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ έφερε ο μίνι ανασχηματισμός που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς το ένα μετά το άλλο στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ασκούν σκληρή κριτική για την επιλογή να υπουργοποιηθούν οι Θάνος Μωραϊτης και Άγγελος Τόλκας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλά ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε μία ακόμη προσπάθεια να διεμβολίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς. Την ίδια στιγμή όμως, η επιλογή των δύο πασοκογενών στελεχών και η αξιοποίησή τους στο υπουργικό Συμβούλιο, αναδεικνύουν τις αδυναμίες που υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές μετά την αναγκαστική αποχώρηση των κ.κ Ηλιόπουλουλου και Νοτοπούλου με στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου επικρατεί πανικός καθώς βλέπουν ότι παρά τα φιλολαϊκά μέτρα που προαναγγέλλουν και τα νομοσχέδια που ψηφίζουν – όπως αυτό για την αύξηση του κατώτατου μισθού – η «ψαλίδα» με τη ΝΔ όχι μόνο δεν κλείνει αλλά αντιθέτως ανοίγει. Επίσης, σε μία προσπάθεια να ξεχαστεί – ειδικά από τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – η συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, το Μαξίμου άρχισε να ρίχνει… δίχτυα σε ξεχασμένους πρώην πασόκους και να μοιράζει υπουργικές θέσεις.

Η… στροφή όμως του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο της Κεντροαριστεράς έχει προκαλέσει παγωμάρα και γκρίνιες σε βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά και ειρωνικά σχόλια.

Τα πρώτα «πυρά» ξεκίνησαν από την ομάδα των 53+ και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και συνεχίστηκαν σήμερα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση ο οποίος σε ένα ειρωνικό tweet αποτύπωσε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος.

«Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+», ήταν το σχόλιο του κ. Κυρίτση στο twitter με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ήδη όμως από χθες, η κίνηση των 53+ η οποία κατά καιρούς έχει ασκήσει έντονη κριτική σε κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης, εξαπέλυσε προειδοποιητικές «βολές» προς το Μαξίμου χαρακτηρίζοντας λάθος την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα. Σε άρθρο του Παύλου Κλαυδιανού στην εφημερίδα Εποχή το οποίο αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα «Commonality», το διαδικτυακό βήμα της τάσης των 53+ , τονίζει με νόημα ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την παραμονή του ανασχηματισμού.

Συνέχισε με «φαρμακερά» σχόλια για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχει η απορρόφησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες» σημειώνει ο αρθρογράφος προσθέτοντας ότι με τις τοποθετήσεις που είχαν κάνει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, δίνουν «μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών 90,1», επιβεβαίωσε τις φήμες περί δυσαρέσκειας στελεχών του κυβερνώντος κόμματος από τον πρόσφατο ανασχηματισμό. «Το να προσχωρήσει ο Μωραΐτης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να προσχωρώ εγώ στη Νέα Δημοκρατία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ