Μογκερίνι: Χειροκροτήσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μογκερίνι: Χειροκροτήσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Για μια φορά είχαμε καλά νέα που έπρεπε να τα γιορτάσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Την ικανοποίηση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το γεγονός ότι τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ξεκινήσαμε το σημερινό Συμβούλιο με ένα χειροκρότημα. Για μια φορά είχαμε καλά νέα που έπρεπε να τα γιορτάσουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι  όλοι οι υπουργοί εξωτερικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και έδωσαν συγχαρητήρια στην ηγεσία και το λαό των δύο χωρών. Η ίδια τόνισε ότι όλοι στο Συμβούλιο εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Συμφωνία αποτελεί θετικό οιωνό για την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της.

Παράλληλα η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει θετική επίδραση σε ό,τι αφορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ. Σημείωσε ωστόσο ότι εκτός από τη Συμφωνία, σημαντική προϋπόθεση είναι και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας.

«Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι καλό να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, από κοινού, στο Συμβούλιο του Ιουνίου»,  πρόσθεσε η κ. Μογκερίνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ