Νέα Ζηλανδία: Ο «μακελάρης» ήταν απορροφημένος από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Νέα Ζηλανδία: Ο «μακελάρης» ήταν απορροφημένος από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Η γιαγιά και ο θείος του δράστη της επίθεσης στo Κράιστσερτς μιλούν για την αλλαγή στη συμπεριφορά του Τάραντ και ζητούν συγγνώμη από τα θύματά του.

Την έκπληξη και τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η γιαγιά του δράστη της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Κράιστσερτς, όπου 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η 81χρονη Μαρί Φιτζέραλντ μίλησε αποκλειστικά στο αυστραλιανό δίκτυο Nine News για τα παιδικά χρόνια του Μπρέντον Τάραντ και την αλλαγή του μετά τα διάφορα ταξίδια του.

Ως έφηβος ενδιαφερόταν περισσότερο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια παρά για τα κορίτσια. «Περνούσε τον χρόνο του παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή του. Δεν νομίζω ότι σχεδίαζε να βρει κοπέλα ή να παντρευτεί», δηλώνει χαρακτηριστικά η γιαγιά του μακελάρη.

Ο θάνατος του πατέρα του Τάραντ το 2010 από καρκίνο φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη επίδραση στη ψυχοσύνθεση του 28χρονου. Τότε ήταν που άρχισε τα ταξίδια του στην Ευρώπη – την ίδια εποχή που οι ισλαμιστικές επιθέσεις στη Γηραιά Ήπειρο είχαν κορυφωθεί.

«Το αγόρι μας άλλαξε εντελώς μετά τα ταξίδια του στο εξωτερικό» λένε η γιαγιά του και ο θείος του.

https://twitter.com/9NewsAUS/status/1107177556560642049

Οι ερευνητές της αστυνομίας πιστεύουν ότι ο Τάραντ σχεδίαζε τις επιθέσεις εδώ και δύο χρόνια, ενώ διέμενε στη Νέα Ζηλανδία. Πριν από ένα χρόνο, επέστρεψε στο πατρικό του, στο Γκράφτον της Αυστραλίας, για τα γενέθλια της αδερφής του. «Δεν υπήρχε κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του, ήταν ο κανονικός του εαυτός» είπε η Φιτζέραλντ.

Η οικογένειά του έμαθε από την τηλεόραση ότι ο Τάραντ θεωρείται ο βασικός δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης. «Μόλις είδα τη φωτογραφία του, δεν το πίστευα. Νόμιζα ότι επρόκειτο για κάποιο λάθος» ομολογεί ο θείος του, Τέρι Φιτζέραλντ.

Η μητέρα και η αδερφή του Τάραντ παραμένουν υπό την προστασία της αστυνομίας.

Παράλλλα, η οικογένειά του βοηθάει τους ερευνητές της αστυνομίας, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν τι ώθησε τον 28χρονο στην αποτρόπαια αυτή επίθεση.

«Είμαστε συντετριμμένοι. Ζητούμε συγγνώμη από τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών» δηλώνουν η γιαγιά και ο θείος του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ