Διάβημα Αθήνας στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Διάβημα Αθήνας στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας αναμένεται να απαντήσει η Αθήνα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ που μίλησαν στον ΣΚΑΪ θα υπάρξει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς η Αθήνα δεν θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης που «δεν έγινε» σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δύο τουρκικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο ακριτικό νησί, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει χαμηλούς ελιγμούς έως ότου ελληνικά μαχητικά αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.

«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα»

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, ίσως ένεκα της ημέρας. Ήθελαν να συμμετέχουν στον εορτασμό», αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας.

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς, μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά – όπως πάντα γίνεται – να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «ανόητες ενέργειες που δεν έχουν κανένα νόημα».

«Τι νομίζουν ότι πετυχαίνουν;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα στην τουρκική πλευρά.

«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα. Θα είμαστε πάντα εκεί για να προστατεύσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Ο πρωθυπουργός θα είναι και στο πιο απομονωμένο νησί και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά, ακόμη και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Η Άγκυρα υποστήριξε πάντως ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός.

«Λύσσαξαν» οι Τούρκοι: Δεκάδες παραβιάσεις

Υπενθυμίζεται, ότι λίγη ώρα αργότερα από την άνευ προηγουμένου πρόκληση της Τουρκίας με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί από δύο ζεύγη F-16 και ένα ζεύγος F-4, καθώς και δύο κατασκοπευτικά CN-235 , προέβησαν σε 47 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τις 29 παραβιάσεις πραγματοποίησαν τα κατασκοπευτικά και τις 18 οι τρεις σχηματισμοί των μαχητικών αεροσκαφών.

Όλες αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: Newsbomb.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ