Αυτός είναι ο 39χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε στο όρος Τύμφη -Αφήνει πίσω του γυναίκα και 4 παιδιά

Αυτός είναι ο 39χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε στο όρος Τύμφη -Αφήνει πίσω του γυναίκα και 4 παιδιά

Ο 39χρονος αστυνομικός Ηλίας Καλαϊτζής, σύζυγος και πατέρας τεσσάρων παιδιών είναι ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στο όρος Τύμφη στην Ηπειρο, σε μια οικογενειακή τραγωδία που συγκίνησε το πανελλήνιο.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν ο αστυνομικός επιχείρησε το Σάββατο, ανήμερα των γενεθλίων του, μαζί με δύο φίλους του να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράκας από δύσβατο μονοπάτι.

Κάποια στιγμή γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα, σε σημείο κοντά στη Μονή Στομίου, στο μονοπάτι προς το καταφύγιο της περιοχής.

Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Μετά από πολύωρες έρευνες ο 39χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, βρέθηκε τελικά νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής σε βάθος 700-800 μέτρων, κοντά στο σημείο που είχαν υποδείξει οι φίλοι του.

Στην έκκληση που απηύθυναν το Σάββατο οι οικείοι του ανέφεραν ότι είχε πάει για πεζοπορία με δυο φίλους του.

Η τραγική σύζυγος

Ταγική φιγούρα η σύζυγός του η οποία σε μια αγωνιώδη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του».

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης

Από τις πρώτες ώρες, στην περιοχή στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή διασωστών από την 5η ΕΜΑΚ και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κόνιτσας και Ιωαννίνων.

Το σημείο, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα απόκρημνο, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να πραγματοποιούν επικίνδυνη κατάβαση με σχοινιά για να φτάσουν στην περιοχή που τους είχαν υποδείξει οι φίλοι του αστυνομικού. Στις έρευνες συμμετείχαν και εθελοντές διασώστες.

Υπέστη βλάβη το ελικόπτερο που θα έκανε την έρευνα

Ταυτόχρονα με την επίγεια επιχείρηση, είχε εκδοθεί αίτημα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να «σηκωθεί» ελικόπτερο από το Ακτιο.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε κανονικά όμως εμφάνισε βλάβη και χρειάστηκε να επιστρέψει στη βάση του.

Ακολούθησε η διαδικασία επισκευής και τότε το ελικόπτερο πέταξε ξανά στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο λόγω εξαιρετικά κακών καιρικών συνθηκών και ορατότητας.

 

 

Λάτρης του ορεινού τρεξίματος

Ο Ηλίας Καλαϊτζής σε παλαιότερο άρθρο του είχε περιγράψει τα συναισθήματα του από την επαφή με τη φύση στα βουνά:

«Ακόμα ο νους μου βρίσκεται στους ήχους της άγριας φύσης, τις εικόνες που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν τα μάτια από πάνω, εκεί που ξαφνικά ακούς μια πανδαισία ήχων, από διάφορα πουλιά, εικόνες από μικρά και μεγάλα ερπετά να περνούν από μπροστά σου, το ορμητικό και άλλοτε ποιο ήρεμο πεντακάθαρο νερό, από κάθε σημείο του φοβερού αγνώστου δάσους της Ροδόπης! Νιώθω πραγματικά τυχερός που μέσα σε τρία χρόνια που ξεκίνησα το τρέξιμο, κατάφερα πριν λίγες ημέρες να βρεθώ στην εκκίνηση ενός αγώνα -ορόσημο- για όποιον ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και όχι μόνο! Έναν αγώνα φτιαγμένο από ανθρώπους που βλέπεις στα μάτια τους το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν και στόχος τους είναι να ζήσει κάθε αθλητής αυτή την εμπειρία!»

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ