Πρώην πρόεδρος του Περού αυτοπυροβολήθηκε όταν πήγαν να τον συλλάβουν

Πρώην πρόεδρος του Περού αυτοπυροβολήθηκε όταν πήγαν να τον συλλάβουν

Ο Άλαν Γκαρσία υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία αυτοπυροβολήθηκε το πρωί της Τετάρτης, όταν η αστυνομία εμφανίστηκε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Λίμα για να τον συλλάβει στο πλαίσιο μίας έρευνας για δωροδοκία, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το Reuters.

Ο 69χρονος Γκαρσία διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Casimiro Ulloa, ανέφερε η ίδια πηγή, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι America ανέφερε ότι ο Γκαρσία υποβάλλεται σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μετέδωσε ακόμα εικόνες που δείχνουν τον γιο του και υποστηρικτές του να φτάνουν στο νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος του Γκαρσία, Εράσμο Ρέινα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η κατάσταση του πρώην προέδρου είναι «λεπτή».

«Αυτήν τη στιγμή είναι στο χειρουργείο. Ας προσευχηθούμε στο Θεό να του δώσει δύναμη», ανέφερε.

Ο Γκαρσία, ηγέτης επί δεκαετίες του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος Apra, κυβέρνησε το Περού με εθνικιστική ατζέντα από το 1985 ως το 1990, προτού αλλάξει στάση και εκλεγεί το 2006 για πενταετή θητεία ως υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς.

Ο Γκαρσία βρισκόταν υπό έρευνα σχετικά με την υπόθεση της βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρείας Odebrecht, η οποία το 2016 παραδέχθηκε την εμπλοκή της στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, έχοντας εξασφαλίσει έργα με δωροδοκίες.

Πέρυσι ο Γκαρσία ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ουρουγουάη, αφού του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ