Μετά τις βροχές καύσωνας: Ως τους 39 θα φθάσει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Μετά τις βροχές καύσωνας: Ως τους 39 θα φθάσει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να «εκτοξεύεται» έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η αστάθεια των τελευταίων ημερών, με τις βροχές και τις καταιγίδες, από σήμερα, Παρασκευή, θα περιοριστεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας -όπου αναμένονται, και σήμερα, περιορισμένα φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή -όπως προέβλεψε την Πέμπτη ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου- από το μεσημέρι της Παρασκευής θα αρχίζουν να επεκτείνονται προς την Ευρώπη και στη χώρα μας ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική. Η κυρίως «γεύση» του καύσωνα θα γίνει αισθητή στην Ελλάδα το Σάββατο και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, το Σάββατο 22/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς.

Κύμα καύσωνα: Θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
Την Κυριακή 23/06, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας -όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί- σε αρκετές περιοχές στους 35-37 βαθμούς. Οι συνθήκες καύσωνα θα είναι πιο αισθητές στην πεδιάδα της Θεσσαλίας, όπου ο υδράργυρος θα ανέλθει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο προγνωστικός χάρτης θερμοκρασιών για την Κυριακή / Πηγή: METEO.GR

Στο βίντεο που ακολουθεί απεικονίζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 21/06 έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 25/06. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιουνίου, η θερμοκρασία στην Ελλάδα θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες τις Δυτικής Ευρώπης θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Δείτε την πορεία του καύσωνα:

Αρναούτογλου: Από 37 έως και 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αναμένεται να είναι «καυτό», με τον υδράργυρο στο θερμόμετρο να κυμαίνεται από 37 έως και 39 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα στα νησιά η Κυριακή αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ