Serial killer της Κύπρου: Ξεκινά η δίκη, δεν θέλει συνήγορο

Serial killer της Κύπρου: Ξεκινά η δίκη, δεν θέλει συνήγορο

Με τις κατηγορίες για επτά ανθρωποκτονίες και απαγωγές θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος στην Κύπρο.

Με τις κατηγορίες για επτά ανθρωποκτονίες και απαγωγές θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος στην Κύπρο.

Το Δικαστήριο όρισε την πρώτη δικάσιμο για την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Ιουνίου, κατά την οποία η Κατηγορούσα Αρχή θα απαγγείλει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 35χρονος, ενώ στη συνέχεια θα κληθεί να απαντήσει εάν τις παραδέχεται ή όχι.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παραπομπής του σε απευθείας δίκη, με τον 35χρονο Νίκο Μεταξά να μην εκπροσωπείτο από δικηγόρο, ενώ όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται να ορίσει δικηγόρο κατά τη δίκη, αφού ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου ότι επιθυμεί να εμφανιστεί αυτοπρόσωπος.

Η Κατηγορούσα Αρχή κατέθεσε στο Δικαστήριο την κατάθεση που έδωσε στις 25 Απριλίου ο 35χρονος, με την οποία ομολογούσε την διάπραξη των επτά δολοφονιών κατά τα έτη 2016-2018, ενώ σε αυτή αναφέρονται οι φρικτές λεπτομέρειες γύρω από τα εγκλήματα του, καθώς τα σημεία στα οποία έριξε τα θύματα του. Επίσης κατατέθηκε στο Δικαστήριο και η κατάθεση που του λήφθηκε στις 19 Ιουνίου.

Στη συνέχεια η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την κράτηση του 35χρονου ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, με τον Νίκο Μεταξά να μην φέρει καμία ένσταση. Ακολούθως ο Νίκος Μεταξάς, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

Σε περίπτωση που ο 35χρονος δεν αλλάξει στάση ενώπιον του Δικαστηρίου, τότε η δίκη αναμένεται να είναι σύντομη, καθώς θα ακουστούν τα γεγονότα από την Κατηγορούσα Αρχή, θα κληθεί να αγόρευση για μετριασμό της ποινής του και στη συνέχεια θα οριστεί ημερομηνία για επιβολή ποινής.

Η μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά της Κύπρου

Σημειώνεται ότι η ποινή για φόνο εκ προμελέτης, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, είναι μονόδρομος και προβλέπει ισόβια, ενώ σε ότι αφορά το ερώτημα εάν τα ισόβια θα είναι διαδοχικά ή συντρέχουσα, νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι οι ποινές να είναι διαδοχικές.

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς θα είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα χρονικά, που θα είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, αφού μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ήταν οι πέντε φορές ισόβια (διαδοχικές ποινές) στους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα.

Οι πέντε υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται

Ο 35χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί για επτά φόνους εκ προμελέτης και πέντε απαγωγές, και ως εκ τούτου είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσα και τα θύματα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα χρονικά.

1η υπόθεση
Μαρί Ρόους Τιμπούρτσιο Ινφάντε-Σιέρρα Γκράζε Σεουκάλιουκ

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 5/5/18 και 14/4/19 στις Επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας. Η σορός της Μαρί Ρόους εντοπίστηκε στις 14/4/19 στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό, ενώ αναζητείται στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, η σορός της εξάχρονης Σιέρρα. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος μιλούσε με την Μαρί Ρόους μέσω της πλατφόρμας Badoo. Ο ύποπτος παραδέχθηκε τη δολοφονία της μητέρας μετά την σύλληψη του, ενώ για την εξάχρονη ομολόγησε στις 25/4/2018.

2η υπόθεση
Αριάν Παλάνας Λοζάνο

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 23/7/2018 και 20/4/19 στην Επαρχία Λευκωσίας. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 21/7/2018 και εντοπίστηκε στις 20/4/19, επίσης στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό. Και με το συγκεκριμένο θύμα ο ύποπτος μιλούσε μέσω της πλατφόρμας Badoo, ενώ παραδέχθηκε τη δολοφονία της, μετά τον εντοπισμό της σορού.

3η υπόθεση
Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιολά

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 13/12/2017 και 20/4/19 στην Επαρχία Λευκωσίας. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 13/12/2017 και επίσης διαπιστώθηκε ότι μιλούσε με τον ύποπτο μέσω Badoo. Ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι την σκότωσε και την πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου αναζητείται μέχρι και σήμερα.

4η υπόθεση
Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα-Έλενα Ναταλία Μπουνέα

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 30/9/2016 και 26/4/19. Τα θύματα είχαν εξαφανιστεί στις 30/9/16 και είναι τα πρώτα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, τα οποία επίσης παραδέχθηκε ότι τα σκότωσε και τα πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, απ’ όπου ανασύρθηκαν στις 28/4/19 και 5/5/19.

5η υπόθεση
Κάτχα Ανού

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 2/7/18 και 26/4/19. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 2/7/2018 από το χώρο διαμονής της στη Λευκωσία και εντοπίστηκε στις 25/4/2019, σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής Ξυντούς μετά από υπόδειξη του υπόπτου και παραδοχή του ότι την σκότωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ