Μηχανογραφικά: Ευκαιρίες και παγίδες – Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Μηχανογραφικά: Ευκαιρίες και παγίδες – Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Ενα κριτήριο φέτος σίγουρα είναι το κατά πόσο το «μητρικό» ίδρυμα έχει το κύρος και τη δυνατότητα να στηρίξει νέα τμήματα. Τη φετινή χρονιά, σε σύνολο 459 τμημάτων περιλαμβάνονται δεκάδες νέα τμήματα και προγράμματα σπουδών, τα οποία αφορούν σχεδόν το 1/3 του Μηχανογραφικού.

Ενα Μηχανογραφικό Δελτίο γεμάτο «μαγικές εικόνες» αλλά και πολλές εκπλήξεις θα είναι εκείνο που καλούνται φέτος να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα 24 πανεπιστήμια της χώρας. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογιών αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας, ενώ ήδη άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων, που θα δέχεται τις προτιμήσεις των υποψηφίων μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Στην περίοδο αυτή, εκπλήξεις, ευκαιρίες αλλά και παγίδες περιμένουν τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ της χώρας, με δεκάδες νέα τμήματα να είναι φέτος «αδιαβάθμητα» και επομένως εύκολα προσβάσιμα, καθώς εμφανίζονται για πρώτη φορά. Πολλές ευκαιρίες θα υπάρξουν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Επιστημών) και στο 4ο (Οικονομίας και Πληροφορικής), όπου φέτος έχουμε πολλές καινούργιες θέσεις.

Ποιες είναι οι συμβουλές που θα αποτρέψουν λάθη ή θα γλιτώσουν υποψηφίους από παγίδες; Ο αριθμός των ιδρυμάτων της χώρας είναι φέτος πολύ μικρότερος σε σχέση με πέρυσι (με την κατάργηση των ΤΕΙ), αλλά οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι! Οπως ήδη αναφέρθηκε, πολλά θα είναι και τα νέα τμήματα που θα συναντήσει κανείς στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας.

Και ενώ η πιο λογική συμβουλή για κάθε υποψήφιο νέο ή νέα θα ήταν να επιλέξει σε λίγες ημέρες, συμπληρώνοντας το Μηχανογραφικό Δελτίο του, «σταθερά» επιστημονικά αντικείμενα και να μην παρασυρθεί από «φανταχτερούς» νέους τίτλους, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι μερικά από τα νέα τμήματα που εμφανίζονται στα πανεπιστήμια της χώρας θα είχαν προοπτική να οδηγήσουν σε μοντέρνα επιστημονικά αντικείμενα, εάν φυσικά υποστηριχθούν από τα ιδρύματά τους.

Κατ’ επέκταση, ένα κριτήριο φέτος σίγουρα είναι το κατά πόσο το «μητρικό» ίδρυμα έχει το κύρος και τη δυνατότητα να στηρίξει νέα τμήματα. Τη φετινή χρονιά, σε σύνολο 459 τμημάτων περιλαμβάνονται δεκάδες νέα τμήματα και προγράμματα σπουδών, τα οποία αφορούν σχεδόν το 1/3 του Μηχανογραφικού. Ωστόσο, στα νέα τμήματα, για όσους ενδιαφέρονται ή θα διεκδικήσουν μετεγγραφή, πρέπει να σημειωθεί ξανά ότι δεν έχουν ανακοινωθεί οι σχετικές αντιστοιχίες από το υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ