Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Απειλούνται σπίτια – Πύρινα μέτωπα σε Μυτιλήνη, Ιωάννινα και Κιθαιρώνα

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Απειλούνται σπίτια – Πύρινα μέτωπα σε Μυτιλήνη, Ιωάννινα και Κιθαιρώνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα πυρκαγιές στην Αγία Τριάδα Μεγάρων, στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης και στα Ιωάννινα. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Κιθαιρώνα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα πυρκαγιές στην Αγία Τριάδα Μεγάρων, στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης και στα Ιωάννινα. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Κιθαιρώνα.

Συναγερμός στα Μέγαρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς στις 13.13μμ εκδηλώθηκε Πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Τριάδα Μεγάρων.

Η φωτιά καίει σε οικισμό, απειλώντας σπίτια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με 51 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα. Οι άνεμοι που πνέουν εντάσεων 3-4 μποφόρ δυσκολεύουν την κατάσβεση της φωτιάς.

Στο σημείο μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11.23 το πρωί και στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης.

Η φωτιά καίει ελαιόδεντρα και ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- δεν απειλούνται.

Μεταξύ Ασβεστοχωρίου και Κοσμηρά η φωτιά στα Ιωάννινα

Η πυρκαγιά στα Ιωάννινα είναι σε εξέλιξη σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά, ωστόσο οι φλόγες είναι μακριά από τα χωριά και δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Για την κατάσβεσή της, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Κιθαιρώνα, σημαίνονται συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια, μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της σε αυτή τη φάση και καταβάλλεται προσπάθεια για την οριοθέτησή της, από τις ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο.

Ωστόσο, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, που όπως λένε έχει κλίση 70%- 80% και δεν επιτρέπει στα οχήματα να πλησιάσουν τις εστίες που είναι διάσπαρτες στην περιοχή, ενώ οι ισχυρές ριπές αέρα δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων, καθιστώντας επικίνδυνο να κάνουν ρίψεις νερού από κοντινή απόσταση.

Έτσι το βάρος πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία ενισχύθηκαν το πρωί, με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ., αντιστράτηγου Βασίλη Ματθαιόπουλου, με ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα, και τη Θεσσαλία.

Το έργο της κατάσβεσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συντονίζει ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ., αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και εκφράζεται αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν συνολικά 205 πυροσβέστες, (εκ των οποίων 11 πεζοπόρες ομάδες), με 32 οχήματα, τέσσερις υδροφόρες των ΟΤΑ και τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Στρατού, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις όταν έχουν τη δυνατότητα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα γίνει έρευνα αφού τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι, ερευνούν σοβαρά την εκδοχή κάποιου ατυχήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ