Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκε οικισμός (vids)

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκε οικισμός (vids)

Δύσκολες ώρες περνούν κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού στην Ελαφόνησο, καθώς η φωτιά που καίει από χθες, Σάββατο, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Δύσκολες ώρες περνούν κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού στην Ελαφόνησο, καθώς η φωτιά που καίει από χθες, Σάββατο, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Κυριακής. Οι Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κατοικίες, σπίτια, αλλά και το κάμπινγκ, ενώ επίγειες κι εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες και προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Οι επίγειες δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν ακόμη ενεργές εστίες ενώ σημειώθηκαν και αναζωπυρώσεις σε σημεία που δεν είχε ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 90 πυροσβέστες, 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 πετζετέλ και 4 ελικόπτερα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, ενώ έχει εκκενωθεί για δεύτερη φορά το κάμπινγκ της παραλίας στον Σίμο. Επίσης, έχει εκκενωθεί η περιοχή Παναγιά, με εντολή της δημάρχου του νησιού.

 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες ενισχύονται.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται 4 υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου.

Στην Ελαφόνησο μεταβαίνουν εσπευσμένα με ελικόπτερο ο γ.γ.Π.Π. Νίκος Χαρδαλιάς και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην χωματερή της περιοχής και ενώ αρχικά φάνηκε να την σβήνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, το πρωί ενισχύθηκε ο αέρας με συνέπεια να αναζωπυρωθεί και να πάρει διαστάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ