Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Μάχη να μη φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Μάχη να μη φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε σε μικρή απόσταση και δεύτερο πύρινο μέτωπο. Η πυρκαγιά πέρασε κοντά από σπίτια και αυτή την ώρα κατευθύνεται πάνω από το λόφο στην Αγία Μαρίνα προς Νταού Πεντέλης.

Όπως ανέφερε νωρίς το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, υπάρχει σχέδιο εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί. Από νωρίς οι επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής με ντουντούκες προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύονται ώρα με την ώρα. Αυτή την ώρα συνδράμουν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα καθώς και εθελοντικές ομάδες ενώ περίπου από τις 6:30 το πρωί  επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα).

Υποψίες για εμπρησμό

«Έχουμε βάσιμες υποψίες για εμπρησμό γιατί ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση 500 μέτρων. Το μέτωπο αυτή την ώρα (σ.σ. 6:15 το πρωί) εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής επικράτησε αναστάτωση. Πολλοί είναι εκείνοι που βγήκαν  από τα σπίτια τους και παρακολουθούν την εξέλιξη της πυρκαγιάς, φοβούμενοι τα χειρότερα.

Μεγάλο το μέτωπο – Ανησυχία στους κατοίκους

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το πύρινο μέτωπο στην περιοχή είναι μεγάλο και πλέον οι κάτοικοι και οι επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αναμένουν τη συνδρομή των αεροσκαφών προκειμένου να ανασχέσουν τη φωτιά και να μην κατευθυνθεί προς  Νταού Πεντέλης.

Ο δήμαρχος της Νέας Μάκρης, σημείωσε ότι η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση και οι φλόγες όπως είπε αυτή τη στιγμή είναι σε απόσταση ασφαλείας από τα σπίτια της περιοχής.

Το μέτωπο σημείωσε, κατευθύνεται προς το ανατολικό μέρος του Πεντελικού Όρους. Για κάθε ενδεχόμενο όπως, νωρίτερα χτύπησαν οι καμπάνες στις Εκκλησίες στην Αγία Μαρίνα και στο Νέο Βουτζά.

Στο σημείο της επιχείρησης έχει σπεύσει από νωρίς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου για  κατάσταση του πύρινου μετώπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ