Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Πέμπτη, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Πέμπτη, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, από αύριο Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

Την Παρασκευή (20-09-2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με το meteo.gr η αλλαγή του καιρού θα συνοδευτεί και από το ψυχρό μέτωπο που «εισβάλει» στη χώρα.  Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «αλλαγή του καιρού αναμένουμε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου καθώς ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους».

Μάλιστα παρατίθεται χάρτης ο οποίος δείχνει τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας μέσα σε μία ημέρα, πτώση η οποία σε κάποιες περιοχές θα φτάσει και τους 5 βαθμούς

(Κελσίου.Προγνωστικός χάρτης της μεταβολής της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές την Τετάρτη 18/09)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ