Έτσι ζούσαν οι αλλοδαποί στις καταλήψεις στην Αχαρνών (pics+vid)

Έτσι ζούσαν οι αλλοδαποί στις καταλήψεις στην Αχαρνών (pics+vid)

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες ζούσαν οι πρόσφυγες στα υπό κατάληψη κτίρια που εκκενώθηκαν σήμερα στην Αχαρνών μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Στρώματα και κουβέρτες στο πάτωμα, αυτοσχέδια κρεβάτια και ντουλάπες ήταν μερικά από τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί στα εσωτερικό των κτιρίων. Μάλιστα σε αυτά τα κτίρια ζούσαν και 96 παιδιά.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατούσε στα υπό κατάληψη κτίρια.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα όσα έγιναν το πρωί:

Η επιχείρηση της αστυνομίας -Βρέθηκαν και πιστόλια

Από την επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί για την εκκένωση του «Τοσίτσειου Σχολείου», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και ενός ακόμη κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016, ανακοινώθηκε πως:

Εντός του κτιρίου στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν (90) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (21) άνδρες, (33) γυναίκες και (36) ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν (179) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (67) άνδρες, (50) γυναίκες και (62) ανήλικοι, ενώ
κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

Σφραγίστηκαν τα κτίρια από τον δήμο Αθηναίων

Η όλη επιχείρηση της εκκένωσης των κτιρίων διεξήχθη σε συντονισμό με τον δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έγινε και στις τέσσερις προηγούμενες καταλήψεις στα Εξάρχεια. Μετά την εκκένωση οι υπηρεσίες του δήμου ανέλαβαν τον καθαρισμό και το σφράγισμα του κτιρίου. Μάλιστα αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκκένωσης ξεκίνησε το χτίσιμο με τσιμεντόλιθους των εισόδων του κτιρίου προκειμένου να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια επανακατάληψης.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ