Αρης Βασιλόπουλος: «Ανίκανη και ρεβανσιστική διοίκηση στο δήμο Φιλαδέλφειας προσπαθεί να με εξοντώσει»

Αρης Βασιλόπουλος: «Ανίκανη και ρεβανσιστική διοίκηση στο δήμο Φιλαδέλφειας προσπαθεί να με εξοντώσει»

Παραφράζοντας τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη, τους δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική μας…

Σχέδιο λάσπης, πολιτικής και ηθικής εξόντωσης και μια προσπάθεια ρεβανσισμού από συγκεκριμένους κύκλους καταγγέλλει ο η δημοτική παράταξη που διοικούσε μέχρι πρότινος και πρώην δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος.

Με αφορμή δελτίο τύπου της νέας ηγεσίας του δήμου, που αναφερόταν στην οικονομική κατάσταση, αλλά και σε διάφορες «διαρροές», η προηγούμενη αρχή τονίζει τα εξής:

«Κακόγουστο αστείο μίας ανίκανης και ρεβανσιστικής διοίκησης τα περί οικονομικής τρύπας στο Δήμο.

Στην αρχή ήταν η τρομοκρατία που ασκήθηκε στους υπαλλήλους περί υποτιθέμενης αδυναμίας κάλυψης της μισθοδοσίας τους. Ακολούθησαν οι διαρροές σε «φίλια μέσα» περί «οικονομικής τρύπας» του Δήμου και τα ψελίσματα του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Τάφα στο Δημοτικό συμβούλιο.

Ήρθε τέλος το σημερινό δελτίο τύπου του Δήμου περί της οικονομικής κατάστασης του Δήμου για να μας επιβεβαιώσει όσα γνωρίζαμε εξ’ αρχής: πρόκειται για μία ρεβανσιστική και ανίκανη διοίκηση σε διατεταγμένη υπηρεσία να εξοντώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους της, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία που παραλάβαμε από τους ίδιους ανθρώπους το 2014 (οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Βούρου ήταν μέλη της διοίκησης Γαϊτανά) και τι παραδώσαμε στη λήξη της θητείας μας, ώστε να βγάλει ο λαός της πόλης τα συμπεράσματά του:

Α. Το 2014 παραλάβαμε το Δήμο με χρηματικό υπόλοιπο 2.572.632,11ευρώ. Παραδώσαμε χρηματικό υπόλοιπο 6.236.987 ευρώ (στοιχεία κατατεθειμένα στον κόμβο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ).

Β. Οι υποχρεώσεις προς τρίτους το 2014 ήταν 1.7 εκατομμύρια ευρώ, όταν μάλιστα με χρήματα του Ελληνικού λαού (δάνειο από την τρόικα) η προηγούμενη διοίκηση έλαβε από το ΥΠΕΣ επιχορήγηση 5.5 εκατομμύρια ευρώ (!!!) για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου. Σήμερα οι οφειλές είναι 1 εκατομμύριο ευρώ.

Γ. Στη θητεία μας όχι μόνο δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ δάνειο, αλλά το 2016 σε συμφωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προχωρήσαμε σε ενοποίηση των δανείων του Δήμου σε ένα, με χαμηλότερο επιτόκιο που εξασφάλισε επί της ουσίας κούρεμα 1.5 εκ. ευρώ στα δάνεια του Δήμου.

Δ. Στη θητεία μας αποπληρώσαμε πάνω από 400.000 ευρώ ανεξόφλητων οφειλών στην ΕΥΔΑΠ, στη ΔΕΗ και σε ασφαλιστικά ταμεία, ώστε ο Δήμος, τα Νομικά του Πρόσωπα και οι σχολικές επιτροπές σήμερα να μη χρωστούν ούτε ένα ευρώ. Να αναφέρουμε ενδεικτικά πως μόνο η ΕΥΔΑΠ κατέσχεσε τον Οκτώβριο του 2014 220.000 ευρώ από το Δήμο για παρελθούσες οφειλές, ενώ αφαίρεσε πάνω από 60 ρολόγια από κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Ε. Στη θητεία μας κάθε χρόνο ερχόταν για ψήφιση ο ισολογισμός και ο απολογισμός ορκωτών ελεγκτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν για τα χρόνια 2011-2014 δεν υπήρχαν εγκεκριμένοι απολογισμοί ούτε στο Δήμο, ούτε στην Α’ σχολική επιτροπή. Τα στοιχεία είναι αναρτημένα στο σάιτ του Δήμου, ώστε να μπορούν όλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ε. Και όλα αυτά, ενώ στη θητεία μας οι ισχνές τακτικές κρατικές επιχορηγήσεις στο Δήμο (ΚΑΠ) μειώθηκαν επιπλέον 5% με μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε το 2013.

Παραφράζοντας τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη, τους δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική μας…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ