Ρωσία: Τέλος τσιγάρο και σουβλάκι στο μπαλκόνι

Ρωσία: Τέλος τσιγάρο και σουβλάκι στο μπαλκόνι

Οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να ψήνουν σουβλάκια στα μπαλκόνια τους, να ανάβουν κεριά και να καπνίζουν.

Οι Ρώσοι δεν θα μπορούν από 1η Οκτωβρίου να καπνίζουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, αλλά ούτε και να ψήνουν σουβλάκια. Κι αυτό, διότι έγιναν τροποποιήσεις στη σχετική νομοθεσία περί πυροπροστασίας,

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας.

«Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σειρά αιτημάτων που σχετίζονται με την πυρασφάλεια. Με νόμο από εδώ και στο εξής απαγορεύεται η χρήση ανοιχτής φωτιάς στα μπαλκόνια και τις βεράντες των διαμερισμάτων, των δωματίων εστιών και δωματίων ξενοδοχείων» δήλωσε πηγή του πρακτορείου TASS.

Πρόσθεσε, δε, ότι έτσι οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να ψήνουν σουβλάκια στα μπαλκόνια τους, να ανάβουν κεριά και να καπνίζουν.

Νέοι κανονισμοί και πρόστιμα
Οι νέοι κανονισμοί πυροπροστασίας προβλέπουν την επιβολή προστίμου 4.000-5.000 ρουβλίων για τους παραβάτες.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει την απαγόρευση του καπνίσματος στα μπαλκόνια των σπιτιών. Ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν είναι υπέρ του καπνίσματος και είναι θιασώτης του υγιούς τρόπου ζωής. Την ίδια ώρα, οι καπνιστές στον περίγυρο του μετριούνται ήδη στα δάχτυλα του ενός χεριού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου.

Παράλληλα, οι νέοι κανονισμοί πυροπροστασίας επεκτείνονται στα ιατρικά ιδρύματα και στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι διευθύνσεις των κινηματογραφικών αιθουσών είναι υποχρεωμένες πριν την έναρξη των παραστάσεων να ενημερώνουν τους θεατές για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, οι θάλαμοι στους οποίους νοσηλεύονται παιδιά βαριά ασθενείς θα μεταφερθούν στους πρώτους ορόφους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ