Ανήλικη έπαθε αχρωματοψία από το κινητό της!

Η υπερβολική χρήση του κινητού, μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Απόδειξη για αυτό είναι η ιστορία μιας νεαρής από την Ταϊβάν, η οποία έπαθε αχρωματοψία.


Ανήλικη έπαθε αχρωματοψία από το κινητό της! | to10.gr

Μια 16χρονη κοπέλα από το Καουσιούνγκ της Ταϊβάν, έπαθε αχρωματοψία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της λόγω της υπερβολικής χρήσης του τηλεφώνου της, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Asiaone, σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της κοπέλας, τον, Δρ Χουνγκ Τσι Τινγκ, η συνεχής έκθεσή της στο μπλε φως που εξέπεμπε η οθόνη του κινητού έβλαψε κάποια κύτταρα στα μάτια της και οδήγησε σε αχρωματοψία.

Γιατί έχει αλλάξει πρόσωπο ο Ολυμπιακός του Κεμζούρα

«Είναι η πρώτη περίπτωση στον κόσμο», δήλωσε ο Χουνγκ Τσι Τινγκ στην κινεζική εφημερίδα Liberty Times.

Η κοπέλα είχε την τύχη να ξεκινήσει την ιατρική της περίθαλψη σε πρώιμο στάδιο, επισήμανε ο Χουνγκ Τσι Τινγκ, προσθέτοντας ότι έχει ανακάμψει πλήρως από την κατάστασή της.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η κοπέλα ξόδευε πάνω από 10 ώρες την ημέρα στο smartphone της για αρκετές μέρες, ενώ συχνά χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο στο σκοτάδι, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η κοπέλα άρχισε την θεραπεία της τον Σεπτέμβριο αφού συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να διακρίνει πλέον τα φανάρια, προκαλώντας ένα… σχεδόν ατύχημα κατά τη διέλευση της από το δρόμο.

Ο γιατρός της πάντως προτείνει να ξοδεύουμε λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα στο smartphone μας, υποδεικνύοντας μας να κάνουμε 10λεπτα διαλείμματα μετά από κάθε τριάντα λεπτά χρήσης.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Εβαλε το μαγιό της και «έριξε» το Instagram η Ριάνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο