Πύρινη κόλαση στις ΗΠΑ – Χιλιάδες πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Πύρινη κόλαση στις ΗΠΑ – Χιλιάδες πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Η περιοχή του Λος Άντζελες είχε τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τις πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι πυροσβέστες μάχονταν χθες Παρασκευή εναντίων πολλών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με μία εκ των οποίων που έχει ξεσπάσει κοντά στο Λος Άντζελες να θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη και να απειλεί χιλιάδες σπίτια, ενώ έχει ήδη αναγκάσει τις αρχές να ζητήσουν την απομάκρυνση περίπου 50.000 ανθρώπων.

Η περιοχή του Λος Άντζελες είχε τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τις πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια.

«Οι θερμοκρασίες, που φτάνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, με χαμηλή υγρασία σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 96 χιλιόμετρα την ώρα θα δημιουργήσουν συνθήκες που ευνοούν την ακραία συμπεριφορά των πυρκαγιών και τη γρήγορη επέκτασή τους», ανέφερε χθες στο Twitter η μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι τοπικές αρχές πήγαν από πόρτα σε πόρτα στην Σάντα Κλάρα, μια πόλη 50 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες, για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους για τις πυρκαγιές και να τους ζητήσουν να φύγουν από τα σπίτια τους, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η πυρκαγιά, που έχει ονομαστεί Tick Fire, έχει ήδη κατακάψει 16.000 στρέμματα, ενώ τουλάχιστον έξι σπίτια έχουν επίσης καταστραφεί. Πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά χθες εξαιτίας της πυρκαγιάς, όπως και ένας πολυσύχναστος αυτοκινητόδρομος, προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε την Πέμπτη το απόγευμα, συμμετέχουν 600 στρατιώτες, έξι αεροπλάνα και 100 φορτηγά.

49 κατεστραμμένα κτίρια

Περίπου 100 χιλιόμετρα πιο βόρεια, η Kincade Fire κατακαίει περιοχή με αμπελώνες στην κομητεία Σονόμα κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ επισκέφθηκε την περιοχή και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μοιάζει «με ζώνη πολέμου».

Περίπου 1.300 πυροσβέστες μάχονταν χθες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αυτή που έχει ήδη καταστρέψει σχεδόν 90.000 στρέμματα βλάστησης και έχει καταστρέψει περίπου 50 κτίρια.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη Γκέισερβιλ, και τους γύρω αμπελώνες, ένας εκ των οποίων ανήκει στον διάσημο σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολλά κατεστραμμένα σπίτια, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη καθορίσει τα αίτια της φωτιάς, όμως η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας PG&E έκανε λόγο για ένα συμβάν σε μία από τις γραμμές της κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η Kincade Fire, μόλις επτά λεπτά προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε περίπου 180.000 πελάτες στη βόρεια Καλιφόρνια προκειμένου να μην προκληθούν σπινθήρες στις γραμμές υψηλής τάσης, από τους οποίους ξέσπασαν πολλές δασικές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.

Η PG&E θεωρείται υπεύθυνη και για την Camp Fire, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου του 2018 κατέστρεψε τη μικρή πόλη Πάρανταϊζ στη βόρεια Καλιφόρνια, προκαλώντας τον θάνατο 86 ανθρώπων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ